• 1
 ≫ 

Kuvano vino u Beču 1.200 dinara: Ako vratite šolju, dobićete povraćaj dela novca

 ≫ 

Verujemo da je ovde reč i o marketinškom triku kojem pribegavaju štandovi

  • 1

Novogodišnji praznici ne mogu proći bez božićnih marketa, a prema sajtu Road Affairs, onaj u našem komšiluku nalazi se na drugom mestu na listi najlepših u Evropi.

Ukoliko vam je na pamet pao market u Beču, bili ste u pravu. Iako energetska kriza nije zaobišla ni austrijski grad, pa je tako vlada po prvi put ove godine odlučila da smanji božićnu rasvetu, čini se da to ne utiče na celokupan utisak.

O tome govori i veliki broj turista koji je i ove godine posetio bečki Božićni market, a među njima se našla i Srpkinja Ema Paunović, koja vodi turistički blog na Instagramu.

Da ipak lepota božićnog marketa ima svoju cenu, govori i njena situacija. Kako devojka pojašnjava, cena kuvanog vina na istom štandu, može vas koštati 5 ili 9.90 evra. Evo u čemu je razlika.

Naime, kuvano vino sipa se u novogodišnjoj, porcelanskoj šolji, koja može biti divan suvenir. Međutim, ukoliko ne želite da je zadržite, možete je vratiti, a zauzvrat ćete dobiti 5 evra nazad.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ema Paunovic • Travel Blogger (@paunovicema)

Verujemo da je ovde reč i o marketinškom triku kojem pribegavaju štandovi, s obzirom da većina kada vidi šolju, želi da je zadrži.

Video: Iz ove zemlje dolazi 92% lažnog meda: Evo kako da utvrdite da li je fejk

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doctor.

    21. decembar 2022 | 23:40

    Dobicete nazad oko 5e,1200din je sa šoljom ovako je 600din

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>