• 1

Danas se očekuje dolazak Sema Benkmen-Frida na sud u Njujorku

Suosnivači FTX-a su odlučili da sarađuju sa južnim okrugom Njujorka

  • 1
Bankman-Fried Foto: Kris INGRAHAM / AFP / Profimedia

Sem Benkmen-Frid, bivši šef propale berze kriptovaluta FTX, stigao je danas avionom u Njujork sa Bahama, da se suoči sa optužbama za prevaru.

Tridesetogodišnjak je izručen zbog sumnje da je počinio "jednu od najvećih finansijskih prevara u istoriji SAD", saopštile su američke vlasti.

Benkmen-Frid, koji i dalje negira optužbe, trebalo bi da se pojavi danas ujutro pred sudom, po američkom vremenu. Dvojica njegovih bivših saradnika izjasnila su se krivim za povezane optužbe.

Suosnivači FTX-a, Geri Vang i Kerolajn Elison, bivša šefica firme za trgovinu kriptovalutama Alameda Research, optuženi su za "učešće u prevarama koje su doprinele kolapsu FTX-a", piše BBC.

Oboje sada sarađuju sa južnim okrugom Njujorka, rekao je advokat Dejmian Vilijams u video snimku, kada su objavljeni sudski dokumenti.

Vilijams je takođe rekao da je njegov klijent, Vang, prihvatio odgovornost za svoje postupke i ozbiljno shvatio svoje obaveze kao svedok saradnik.

Dodaje se i da je Benkmen-Frid sada u pritvoru FBI i na putu za nazad u Sjedinjene Države, odakle će biti prevezen direktno u južni okrug Njujorka i "pojaviće se na sudu pred sudijom u ovom okrugu što je pre moguće".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahahahaha

    22. decembar 2022 | 12:56

    A gde mu je Kevin irac strasni. Zajedno ce istim putem.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>