• 0

New Moment dobio nagradu za najbolju zgradu

Zgrada agencije New Moment u Hilanadarskoj 14 proglašena za najbolje arhitektonsko delo u 2022. godini

  • 0
New Moment nagrada za najbolju zgradu Foto: Promo/ Maša Vučković, New Moment

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), na svečanosti u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, dodelilo je nagrade Ranko Radović za 2022 godinu, iz oblasti arhitekture, u tri kategorije: za kritičko-teorijske radove o ahitekturi, urbanizmu i gradu; za realizovano arhitektonsko delo; za televizijske emisije, izložbe i multimedijalne prezentacije.

Nagradu Ranko Radović za realizovano arhitektonsko delo, u konkurenciji od 12 dospelih radova, dobiili su autori d.i.a. Ana Mihailović i d.i.a. Marjana Ljevaja za Poslovno-stambeni objekat u Hilandarskoj ulici br.14, koje je sedište i vlasništvo agencije New Moment. Novi objekat je izgrađen na mestu prethodnog objekta u kome je osnovana agencija davne 1986. godine.

Nagrada je potvrdila višedecenijsko nastojanje agencije New Moment da učestvuje, pomaže i promoviše realizaciju ideja u kulturi i umetnosti.

O nagradi Ranko Radović:

Nagrada iz oblasti arhitekture, koja nosi ime arhitekte Ranko Radović, dodeljuje se od 2006. godine. Osnovana je sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko stvaralaštvo i samim tim ustanovljava kriterijume za njeno vrednovanje.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>