• 2
 ≫ 

Peh preračunavanja kuna u evre: Najki pogrešio cenu na duksericama, kupci oduševljeni odmah pokupovali

 ≫ 

I sve se to dogodilo potpuno neplanirano, kao posledica greške

  • 2
Nike, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Neplanirana najveća praznična sniženja juče su obradovala brojne kupce na veb šopu Najkija. Dukserice koje koštaju 500 kuna (66 evra), prodavale su se po 65 (8,6 evra), toliko su išle i kratke pantalone s motivima NBA timova, dok su majice snižene s 230 na 30 kuna.

I sve se to dogodilo potpuno neplanirano, kao posledica greške. Petnaestak sniženih artikala nestalo je u rekordnom roku, piše Jutarnji list.

Naime, kad snižene cene pomnožite s trenutnim kursem evra dobijate njihovu prvobitnu cenu. Tako su se, čini se, juče u američkom robnom gigantu odlučili da cene u kunama zamene s onima u evrima nedelju dana pre ulaska Hrvatske u evrozonu. Zamenili su brojeve, ali skraćenica za valutu ostala je ista pa je odeća umjesto 65 evra, koštala 65 kuna.

Brzo su to primetili kupci. Linkovi na veb šop Najkija širili su se i užarili Vocap i Fejsbuk grupe, a firma je izgubila desetak hiljada kuna (oko 1.300 evra).

"Bio je to moj najbolji božićni šoping", rekao je, ne skrivajući oduševljenost, jedan od sretnih kupaca, za taj hrvatski list.

Najbolju ovogodišnju akciju otkrio mu je prijatelj obavestivši ga porukom o neviđenim sniženjima. Ni ih nije sačuvao za sebe, nego je radosnu vest podelio sa svojim kolegama.

"Kad sam ukapirao akciju, bilo je udari - kupuj što brže možeš. Navala je bila ogromna i stvari su brzo nestale", opisuje brzinu reakcije kupac.

Dodaje da ponuda nije bila prevelika, moglo se kupiti petnaestak artikala po nižim cenama, mahom odeće s obeležjima NBA timova. On je želeo da kupi i patike, ali njihova cena je ostala ista.

Neki prijatelji i kolege sa kojima je podelio saznanje o cenama u Najkiju nisu reagovali brzo kao on. Bili su skeptični i sumnjali da se radi o lažnoj internetskoj stranici, o samo još jednoj od mnogobrojnih prevara. Ipak, situacija koja je imala obeležja prevare to nije bila.

"Pri zaključenju kupovine su se obračunale kune. Nisam proverio jesu li mi iz banke nakon završetka kupovine skinuli kune, ali drugi su mi rekli da njima jesu. Da su zaista za jedan duks potrošili 65 kuna", navodi jedan od mnogobrojnih kupaca i nastavlja da ga mnogi pitaju hoće li se Najkiju dogoditi slična omaška, što on naravno ne može znati.

Video: Redovi i redovi: Puni tržni centri u Beogradu za Crni petak

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    25. decembar 2022 | 07:33

    Nisu oni izgubili ništa,te cene su im i onako nabavne cene pa samim tim su na pozitivnoj nuli.

  • Miki

    24. decembar 2022 | 23:43

    Nisu oni nista izgubili,vec su na nuli. Toliko otprilike njih kosta ta garderoba.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>