• 2

Aleksandar Novak: Svet ne može bez ruskih energenata

Prema njegovim rečima, ''Rusija je najveći svetski igrač na polju energetike''

  • 2
Moskva Rusija grad Nova godina Foto: Tanjug/AP

- Ruski energenti se ne mogu zameniti, niti isključiti sa svetskog tržišta - izjavio je zamenik premijera Rusije Aleksandar Novak i dodao:

"Očigledno je da će potrošnja energije samo rasti u budućnosti, tako da ne mogu da zamislim kako bi svetska ekonomija izgledala bez naših energenata. Niko ne može da nas zameni, to je nemoguće. Štaviše, ne mogu da zamislim svet bez našeg učešća u energetskom tržišu. U tom pogledu, optimisti smo i postavili smo ambiciozne ciljeve".

Prema njegovim rečima, ''Rusija je najveći svetski igrač na polju energetike''.

Novak je naveo da se Rusija bavi petrohemijom i hidrogenom, da razvija tradicionalnu i novu energetsku industriju i ima jedinstvenu ekspertizu, tehnologiju i iskustvo u sektoru nuklearne energije.

Video: Nagradna igra Uzmi račun i pobedi od ponoći preko aplikacije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zlatko

    25. decembar 2022 | 19:25

    Što je Rusoljupci ne sviđa vam se komentar ali vidim da ste i bez texta?Umjesto da u pocetku 21 stoljeca postanete perspekivna zemlja sa velikom moguscnoscu napretka brat Putko vas je pretvorio u ruglo međunarodne zajednice.Stvarno lijep uspijeh mora se priznati.

  • zlatko

    25. decembar 2022 | 11:21

    Tko uopce kaže da Rusija nije energetski jako bitna zemlja samo se s tim ne smije koristiti kao brutalnim sredstvom ucijene a ona ovako izgleda:Pustite nas da pregazimo Ukrajinu ili nema nafte i plina.A svijet na tu ucijenu odgovara bosanskim grbom kao Zapad ili kaže kupujemo ali 30 posto jeftinije kao sto rade Kina i Indija a poznato je da lavovski dio prihoda Rusija ostvaruje prodajom energenata.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>