• 0

Šef Aeroflota traži "državni protekcionizam": Stabilnost ruskog avio-sektora upitna?

Ruske avio-kompanije prestale su da lete do većine prekomorskih destinacija

  • 0
aeroflot Foto: Shutterstock

Šef ruske državne avio-kompanije Aeroflot pozvao je rusku vladu da "uravnoteži interese" ruskih i stranih avio-kompanija, kako bi podržala domaći avio-sektor.

Generalni direktor Aeroflota, Sergej Aleksandrovski, u intervjuu za rusku medijsku kuću RBC je rekao da je "važno da država izbalansira interese ruskih i međunarodnih prevoznika, jer je očigledno da strani prevoznici sada imaju mnogo više mogućnosti i prednosti u aktuelnim uslovima", prenosi Rojters.

Ruske avio-kompanije prestale su da lete do većine prekomorskih destinacija, nakon što su zapadne zemlje uvele sankcije bez presedana, uključujući zabranu letova ruskim prevoznicima.

Avio-linije ka Turskoj i zemljama Bliskog istoka, koje su popularne među ruskim turistima, sačuvane su.

Aleksandrovski je ocenio da su konkurenti, uključujući Turkiš erlajns i Emirejts, najviše profitirali od postojeće situacije, i pozvao na, kako se izrazio, izvestan stepen "državnog protekcionizma", kako bi se zaštitila domaća avijacija, navodi britanska agencija.

Video: Novi avion Er Srbije Mihajlo Pupin

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>