• 0

Da li će Avatar dostići Kamerunova očekivanja? Više ne govorimo o svetu: Analitičare zanima jedna zemlja

Džejms Kameron je ranije izjavio da bi film trebalo da ostvari zaradu od 2 milijarde dolara

  • 0
Avatar: Put vode Foto: Promo/ © 2022 20th Century Studios

"Avatar: Put vode", nastavak kultnog Kamerunovog ostvarenja, premašio je milijardu dolara na tržištu, ali spora prodaja u Kini mogla bi da utiče na celokupnu zaradu piše Cnbc.

Iako je isprva delovalo da "Avatar: Put vode" možda neće ostvariti željena očekivanja, prekretnica se desila dve nedelje nakon što je film premijerno prikazan u bioskopima, to jest pet dana brže u odnosu na prvi deo ostvarenja.

To postavlja film na listu "top pet ostvarenja" koji su za najkraći rok došli do milijardu dolara zarade. I to u kombinaciji od 317 miliona dolara prodaje na lokalu i 712 miliona dolara na inostranom tržištu.

Džejms Kameron je ranije izjavio da bi film trebalo da ostvari zaradu od 2 milijarde dolara, kako bi se smatrao profitabilnim.

Iako sa jedne strane bioskopski analitičari veruju da je to dostižno, s obzirom da do sredine februara neće izlaziti nova blokbastična ostvarenja, s druge strane eksperti su zabrinuti sporom prodajom u Kini.

To dolazi kao rezultat mera usled pandemije koronavirusa.

Kako prenosi CNBC, Dizni je u Kini zaradio svega 108 miliona dolara do utorka, a očekivalo se da će samo u vikendu od puštanja filma u bioskop, zaraditi 100 miliona dolara.

Video: Glumica Bojana Grabovac o tajnama iza kamere: Kakav je posao umetnika, a kakav biznismena

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>