• 0

Uskoro ćemo putovati sa istim “tagom” kroz region: Naplata putarine nikad jednostavnija

Svi korisnici sa istim “tag” uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu

  • 0
Vrčin Foto: Mateja Beljan

Od danas, na portalu Javnog preduzeća “Putevi Srbije” dostupan je web servis za elektronsku naplatu putarine - još jedan korak u modernizaciji usluga i omogućavanju bržeg i lakšeg kretanja ljudi u regionu rekao je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

U prvoj fazi, servis će funkcionisati za fizička lica na teritoriji Srbije, a u narednoj, na osnovu dosadašnjih pregovora, očekuje se pristupanje zemalja regiona prvenstveno zemalja koje učestvuju u projektu “Otvoreni Balkan”.

To će omogućiti svim korisnicima da sa istim “tag” uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu.

“Ovaj servis je samo jedan od dokaza našeg opredeljenja da pojednostavimo procedure u saobraćaju i da kretanje ljudi, roba i usluga učinimo bržim i efikasnijim”, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>