• 5
 ≫ 

Srpski turisti zaglavljeni u Istanbulu, otkazan im let: Šta kažu putnici, a šta agencija?

 ≫ 

Trebalo je da putnici stignu na aerodrom "Nikola Tesla" u 10 časova i 50 minuta po našem vremenu

  • 5
Aerodrom gužva Foto: Shutterstock

Oko 30 srpskih turista je trenutno "zaglavljeno" na aerodromu u Istanbulu, jer je let do Beograda zakazan u 11 časova po turskom vremenu otkazan, saznaju mediji. 

Toj redakciji su se mejlom obratili putnici koji tvrde da su "ostavljeni na aerodromu u Istanbulu".

"Let PC-371 od 02. 01. 2023. u 11 sati je otkazan, a alternative nema, turistička agencija Balkan Fun nam se ne javlja", tvrde turisti, a dalje se ističe da je let iz Istanbula za Beograd otkazan iz, za sada, nepoznatih razloga.

Let je trebalo da obavi avio-kompanija "Pegasus Airlines" sa instabulskog aerodroma "Sabiha Gokcen", a na aerodrom "Nikola Tesla" je trebalo da sleti u 10 časova i 50 minuta po našem vremenu.

U međuvremenu, oglasila se konzulka Srbije u Instanbulu Ivana Pejović, koja kaže da turisti neće poleteti danas iz Istanbula, zbog guste magle.

- Na azijskoj strani Istanbula, na kojoj je i aerodrom "Sabiha Gokcen", gusta je magla, i prema navodima iz avio-kompanije "Pegasus Airlines", koju sam kontaktirala, let je zato otkazan kao i mnogi drugi s ovog aerodroma. Letova više danas s ovog aerodroma neće biti, a večeras oko 19 sati trebalo bi da imaju vremensku prognozu za sutra i na osnovu meteoroloških uslova će znati znaju da li će eventualno i kada poleteti. Svi putnici, kako je i uobičajena procedura, biće smešteni u hotel do leta za Beograd - kaže za Ivana Pejović i dodaje da je na evropskoj strani Istanbula sunce.

Dodala je da će svi putnici biti smešteni u hotel do povratka za Beograd.

Na sajtu beogradskog aerodrama takođe stoji obaveštenje da je let PC 371 otkazan.

Šta kažu iz agencije?

Na sajtu agencije Balkan Fun da su za doček Nove godine organizovali četvorodnevno putovanje sa tri noćenja u Instabulu sa avinskim prevozom iz Beograda. Prema planu tog putovanja, povratak srpskih turista iz Instabula je bio planiran današnjim letom.

Iz agencije su istakli kako su sa ino-partnerom obezbedili povratni direktni let 5. januara.

"Tvrdnja putnika da im se niko ne javlja nije tačna jer imamo vodiča - predstavnika agencije sa njima u Istanbulu koji je sa njima sve vreme u komunikaciji i uživo i telefonom", rečeno je.

Prema njihovim rečima, svi putnici su prihvatili ponuđenu opciju sem dvoje kojima je obezbeđen autobuski prevoz na relaciji Istanbul - Beograd (bez presedanja) danas, o trošku agencije.

Video: Novi avion Er Srbije Mihajlo Pupin

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    2. januar 2023 | 14:26

    Naravno da se nejavljaju, pa praznik je i oni imaju dusu.

  • Bob

    2. januar 2023 | 14:39

    Ovce su za sisanje

  • Vodolijax

    2. januar 2023 | 14:42

    Zar nedavno nije bio teroristički napad u Istanbulu.......naši baš vole da se igraju ......i to za Novu pored naših planina.......

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>