• 0

Direktor FTX danas nije priznao krivicu: Sud tvrdi da ima više od milion žrtava epske prevere

Dvojica drugih saradnika sarađuju sa sudom

  • 0
Sem Bankmen Frid Foto: Erika P. Rodriguez / Zuma Press / Profimedia

Sem Benkman-Frid, osnivač bankrotirane kripto berze FTX, izjasnio se da nije kriv po optužbama, pokrenuvši pravnu bitku sa visokim ulozima koja ga suprotstavlja dvojici njegovih najbližih bivših poslovnih partnera.

Ovaj 30-godišnji preduzetnik, koji je osumnjičen pred saveznim sudom na Menhetnu,pojavio se u pratnji advokata i majke. Advokat Mark Koen naveo je da njegov klijen nije kriv po svim tačkama.

Sudija je odredio suđenje za 2. oktobar.

Benkman-Frid, nekada slavljen kao javno lice kripto industrije, optužen je prošlog meseca po dve tačke za prevaru i šest tačaka optužbi u vezi sa zaverom zbog svoje uloge u onome što je jedan savezni tužilac nazvao „prevarom epskih razmera“.

Vlasti su optužile Benkman-Frida da je ukrao sredstva klijenata da bi pokrio svoje ranije zajmove. Kažu i da je ta sredstva koristio da investira u druge kompanije i da donira kampanjama političara  da bi uticao na javnu politiku.

Dvojica viših rukovodilaca iz kripto biznisa Geri Vang, suosnivač FTX-a i Kerolajn Elison, koja je bila izvršna direktorka Alamede — izjasnili su se krivim za više krivičnih prijava i sarađuju sa saveznim tužiocima.

Tužilac je naveo da bi moglo biti više od milion žrtava kolapsa FTX-a. 

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>