• 0

Do sada podneto 33.000 prijava za turističke vaučere: Na klik do obrasaca koji treba da popunite

Prijavljenim građanima, koji su stekli pravo na vaučer, resorno Ministarstvo turizma i omladine vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu

  • 0
porodično putovanje Foto: Shutterstock

Od jutros je u poštama širom Srbije već podneto 33.000 prijava za turističke vaučere za odmor u Srbiji, rečeno je u Pošti Srbije.

Ukupno je na raspolaganju 100.000 vaučera, čija je pojedinačna vrednost 5.000 dinara, a daju se za usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja.

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije, a prijavljenim građanima, koji su stekli pravo na vaučer, resorno Ministarstvo turizma i omladine vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu.

Uz prijavu, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju, prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.

Subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima ne može se ostvariti u mestu prebivališta, a studenti ni u mestu studiranja.

Video: Nagradna igra Uzmi račun i pobedi od ponoći preko aplikacije

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>