• 1

Vesić se sastao sa izraelskom ministarkom: "Želimo veći broj direktnih letova između Beograda i Tel Aviva"

Na sastanku je bilo reči i o saradnji nacionalnih avio- prevoznika, kao i pregovorima koje Er Srbija vodi sa vazduhoplovnim vlastima Izraela

  • 1
Vesić Foto: Kabinet/Goran Vesić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, sastao se danas u Jerusalimu sa ministarkom transporta i bezbednosti na putevima Izraela, Miri Regev, i poručio da je Srbija otvorena za razvoj saradnje sa Izraelom u oblasti pametnog i održivog transporta i mobilnosti.

- Izrael je globalni lider u razvoju inovativnih rešenja u oblasti transporta i urbane mobilnosti. Želimo da podstaknemo razmenu znanja i iskustava u toj oblasti kroz razvoj saradnje između naših univerziteta, instituta i startap kompanija - naveo je Vesić i istakao da Srbija želi da primeni tehnološka rešenja i znanja Izraela u oblasti javnog transporta, drumskog saobraćaja, upravljanja saobraćajnim nezgodama i nadzora puteva.

- Naše dve zemlje će u budućnosti raditi na organizaciji različitih formata susreta državnih zvaničnika, privrednika i naučnika u cilju razmene znanja i iskustava vezanim za sve vidove transporta - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, na sastanku je bilo reči i o saradnji nacionalnih avio- prevoznika, kao i pregovorima koje Er Srbija vodi sa vazduhoplovnim vlastima Izraela, a u cilju povećanja broja direktnih letova između Beograda i Tel Aviva.

- Postizanje dogovora o većem broju direktnih letova veoma je važno za razvoj turizma, ali i poslovnih i kulturnih veza između dve zemlje - naveo je Vesić.

On je podsetio da je ministarka Regev u prošlosti obavljala funkciju ministra kulture Izraela.

- Iskoristio sam ovu priliku da upoznam ministarku Regev sa inicijativama koje sam pokrenuo kao zamenik gradonačelnika Beograda a koje se odnose na očuvanje jevrejskog istorijskog nasleđa u Beogradu. Naši jevrejski prijatelji veoma cene napore koje Srbija ulaže u to da se sačuva sećanje na genocid nad Jevrejima u Drugom svetskom ratu - naveo je dalje i pozvao ministarku Regev da poseti Srbiju, i da tom prilikom dva ministarstva potpišu sporazum o saradnji.

Video: Počela podela vaučera za odmor

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>