• 0

Pošta Srbije prelazi u akcionarsko društvo: "Ne postoji mogućnost privatizacije"

Kada se transformiše, država će biti 100 odsto akcionar, naveo je Zoran Đorđević

  • 0
SAJAM POSTA MARKA Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vršilac dužnosti direktora JP Pošte Srbije, Zoran Đorđević, potvrdio je da će se Pošta transformisati u akcionarsko društvo kako bi mnogo bolje funkcionisala i prilagodila se novim tržišnim okolnostima.

- Nova kompanija koja će sutra izrasti iz ove kompanije trebalo bi da bude jedan veliki gigant kao što je Telekom, ogroman potencijal za našu zemlju - rekao je Đorđević i naveo da je pre sedam ili osam meseci imao prvi ozbiljan razgovor na temu transformacije Pošte u akcionarsko društvo.

- Moja želja, i želja ministra finansija, jeste da odradimo to na najbolji mogući način, da pokažemo kako to izgleda. Pošta Srbije se transformiše da bi mnogo bolje funkcionisala, da se prilagodi novim tržišnim okolnostima i da bude moderna kompanija. Radnike će to najmanje da optereti, više nas, rukovodstvo, vladu, jer postoji mnogo segmenata koje bi trebla uraditi - od strateških dokumenata, normativno-pravnih akata, reorganizacije, sistematizacije, vrednovanja posla, tehnologije i digitalizacije - istakao je Đorđević u razgovoru za RTS.

Na pitanje da li postoji mogućnost privatizacije, ocenio je da ne postoji.

- Kada se transformiše, država će biti 100 odsto akcionar. Ova transformacija se dešava po uzoru na druge zapadne zemlje kao što su Austrija, Nemačka i Slovenija. To je veliki potencijal u rukama države, jer je važna za funkcionisanje zemlje - napomenuo je Đorđević.

Video: Počela podela vaučera za odmor

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>