• 4

Ministarka poslala hitan zahtev svim direktorima energetskih preduzeća: "Izjasnite se koje su mere"

Ministarka je istakla neophodnost blagovremenog planiranja svih procesa potrebnih za održavanje proizvodnih kapaciteta

 • 4
Dubravka Đedović

Foto: ATA Images

Imajući u vidu globalnu energetsku krizu, tekuću grejnu sezonu, niske spoljašnje temperature i snežne padavine, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović uputila je zahtev direktorima energetskih preduzeća za proizvodnju, prenos i distribuciju električne energije, u kojem ih podseća na njihove zakonske obaveze u cilju nesmetanog funkcionisanja energetskog sistema i obezbeđenja sigurnog snabdevanja građana i privrede električnom energijom.

Ministarka je istakla neophodnost blagovremenog planiranja svih procesa potrebnih za održavanje proizvodnih kapaciteta, prenosnih i distributivnih sistema, obezbeđenja potrebnih bilansnih količina energije i energenata, kao i bezbednih uslova rada.

S tim u vezi, potrebno je da sva javna preduzeća sprovedu sve neophodne aktivnosti u cilju održavanja proizvodnih kapaciteta, prenosnih i distributivnih sistema u ispravnom stanju i obezbeđenja njihove stalne pogonske spremnosti i bezbednog korišćenja u skladu sa propisima, kao i proveru bezbednosnih i sigurnosnih uslova rada svih zaposlenih.

Ministarstvo rudarstva i energetike očekuje da direktori energetskih preduzeća, u što kraćem roku, dostave detaljan izveštaj o tome šta je od navedenog preduzeto i šta će biti preduzeto u narednom periodu, naglasila je ministarka Đedović.

Video: Ministarka energetike za Telegraf Biznis o cenama struje, štednji i izazovima u 2023.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Blok27

  12. januar 2023 | 11:13

  ..znaci opet poskupljenje.

  9
  2

  Podelite komentar

 • Veteran

  12. januar 2023 | 12:37

  Ministarka zašto struja poskupljuje kada smo je imali na pretek!?objasni te mi molim vas?

  5
  0

  Podelite komentar