• 0

Ko je novi predsednik Diznijevog odbora? Godinama je "vedrio i oblačio" u Najkiju

Parker se povukao sa mesta generalnog direktora kompanije Najki, nakon što je na njenom vrhu proveo 13 godina

  • 0
mark parker

Mark Parker / Foto: Jewel SAMAD / AFP / Profimedia

Kompanija Volt Dizni imenovala je izvršnog predsednika kompanije Najki, Marka Parkera, za novog predsednika odbora, koji je na toj poziciji zamenio dugogodišnju direktorku Suzan Arnold, budući da njoj ističe ograničenje mandata.

Parker, član Diznijevog odbora od 2016. godine, preuzima kormilo u vreme, verovatno, najveće tranzicije za najveću američku medijsku kompaniju. Podsećamo i da se Bob Ajger nedavno vratio na mesto izvršnog direktora, nakon kratke pauze.

"Vizija Marka Parkera, neverovatna dubina iskustva i mudri saveti bili su od neprocenjive vrednosti za Dizni, i radujem se što ću nastaviti da radim sa njim u njegovoj novoj ulozi, zajedno sa našim drugim direktorima, dok planiramo budući pravac za ovu neverovatnu kompaniju", rekao je Ajger u saopštenju.

Godine 2019, Parker se povukao sa mesta generalnog direktora kompanije Najki, nakon što je na njenom vrhu proveo 13 godina.

Dizni je rekao da je među Parkerovim kvalifikacijama za predsednika odbora bitno pomenuti to što je prošao uspešnu tranziciju izvršnog direktora u gigantu sportske opreme.

Dizni je, inače, u sredu najavio formiranje komiteta za nasledstvo generalnih direktora koji će zameniti Ajgera, koji je u novembru rekao da će se vratiti kao izvršni direktor na samo dve godine.

Video: Šest meseci posle spajanja NLB i Komercijalne banke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>