• 0

Masovno otkazivali rezervacije jer nije bilo snega: Sad kad je pao, ponovo hrle na ovu prelepu srpsku planinu

Prema podacima turističkog Info-centra svi smeštajni kapaciteti su u novembru bili popunjeni 95 odsto, a krajem decembra otkazano je oko 50 odsto rezervacija

  • 0
Jahorina Foto: RINA

Sneg koji nikako da padne i visoke temperature kad im vreme nije uticale su da tokom praznika veliki broj turista otkaže svoj već nekoliko meseci unapred zakazan smeštaj na olimpijskoj lepotici Jahorini. Prema podacima turističkog Info-centra svi smeštajni kapaciteti su u novembru bili popunjeni 95 odsto, a krajem decembra otkazano je oko 50 odsto rezervacija. Međutim, turističkim radnicima na ovoj planini pre nekoliko dana je svanulo.

- Tokom poslednjih nekoliko dana počeo je da pada sneg kod nas na Jahorini, pa su konačno stvoreni i uslovi za veštačko osnežavanje staza, tako da trenutno ima snega i veliki broj skijaša. Spremne da prime turiste su i nove staze na Poljicama i ski liftovi, tako da će u funkciji biti dnevno i noćno skijanje. Trenutno ima oko 20 centimetara prirodnog snega i pomoću veštačkog uspeli smo da pokrijemo staze", izjavio je za RINU Dragan Jakić, šef turističkog Info-centra na Palama.

Dodaje da se i dalje pomno prati vremenska prognoza, a da su narednih dana najavljene nove snežne padavine, što ih dodatno raduje.

Jahorina Foto: RINA

- Sa početkom snežnih padavina turisti su krenuli masovno da dolaze na našu lepu Jahorinu. Кada pričamo o cenama, svi oni koji izdaju privatan smeštaj, usled nepovoljne vremenske situacije spustili su cene za nekih 30 posto u odnosu na redovne, jer gde vi možete pronaći kuću ili vikendicu za 40 - 150 evra po danu u zavisnosti od lokacije i veličine apartmana. U hotelima na Jahorini turisti smeštaj mogu naći od 60 do 150 evra na bazi polupansiona po osobi, ističe Jakić.

Ono što Jahorini pogoduje je to što se nalazi u centru regiona, u središtu bivše Jugoslavije odakle turisti najviše i dolaze, ali i iz Austrije, Mađarske, Turske i mnogih drugih zemalja. Jahorina je središte noćnog života i dobrog provoda gde se svakodnevno održavaju koncerti velikih muzičkih zvezda, sa neverovatnom gastronomskom ponudom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>