• 1

Momirović posetio Požegu: "Imamo dovoljno energenata, skladišta rezervi su napunjena do vrha"

Tokom današnje posete, ministar je obišao i kompaniju za proizvodnju kožne galanterije

  • 1
Momirović

Foto: MUST / Đ.K.

Ministar trgovine, Tomislav Momirović, danas je održao sastanak u prostorijama skladišta naftnih derivata Požega u Požegi, za potrebe Republičke direkcije za robne rezerve.

- Energenata imamo dovoljno, skladišta robnih rezervi su napunjena do vrha i našim građanima ćemo obezbediti da u bilo kojim vremenskim uslovima svi domovi u našoj zemlji budu topli - rekao je tom prilikom.

- S obzirom da smo na kraju ove godine imali 14.000 tona mazuta u robnim rezervama, država je kupila još 30.000 tona mazuta kako se "hladna" zima sa Istoka Evrope ne bi prelila i na našu zemlju, i time smo pokazali da, kao država, posledice krize sa kojim se suočava cela Evropa držimo pod kontrolom - rekao je Momirović.

Tokom današnje posete, ministar je obišao i kompaniju za proizvodnju kožne galanterije Princ Leather, održao sastanak sa menadžmentom i tom prilikom istakao kako je u pitanju "jedna ozbiljna porodična kompanija", kao i da je za opštinu Požega, koja se neverovatno razvila u prethodnom periodu, bitno da kompanije poput ove rastu još više, da dobiju bolju perspektivu, zapošljavaju više ljudi i steknu veće profite.

- Vlada Republike Srbije će uvek stajati iza domaćih brendova, jer je naš cilj da stvorimo uslove kako bi upravo ovakve kompanije mogle da se razvijaju - naglasio je Momirović.

Momirović

Foto: MUST / Đ.K.

Predsednik opštine Požega, Đorđe Nikitović, nadovezao se rekavši kako je Princ Leather ponos Požege, te da je izuzetna čast znati da su "usmereni da svoju proizvodnju prošire i nastave porodičnu tradiciju".

Video: Kakva nas godina čeka?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>