• 0

Puštena u rad elektronska identifikacija eID za pristup elektronskim uslugama pri APR

Korisnici elektronskih usluga moći će da koriste naloge na sistemu APR-a najkasnije do 1. juna 2023. godine

  • 0
eUprava Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Pristup elektronskim uslugama Agencije za privredne registre (APR) od danas je omogućen putem naloga na kojima su se korisnici registrovali na Portalu za elektronsku identifikaciju (eid.gov.rs).

Novi korisnici, kako se navodi u saopštenju Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, koji žele da koriste elektronske usluge na portalu APR-a, a koji do sada nisu imali korisničke naloge na sistemu APR-a, potrebno je da registruju naloge na Portalu za elektronsku identifikaciju (eid.gov.rs).

Po registraciji, prijavljuju se na portal APR-a putem naloga sa Portala eid.gov.rs .

Korisnici elektronskih usluga moći će da koriste naloge na sistemu APR-a najkasnije do 1. juna 2023. godine. Nakon toga, usluge će biti dostupne isključivo prijavljivanjem na portal APR-a putem naloga sa Portala eid.gov.rs, za šta će biti potrebno da registruju naloge na Portalu eid.gov.rs.

Direktor Agencije za privredne registre Milan Lučić podsetio je da ej Agencija pionir digitalizacije u javnoj upravi Srbije i dodao da ona trenutno pruža najveći broj različitih elektronskih usluga za privredu i građane.

"Integracijom u jedinstveni državni informacioni sistem bolje ćemo iskoristiti mogućnosti postojeće infrastrukture... Implementacijom elektronskih servisa Kancelarije za IT i eUpravu želimo da obezbedimo njihovu masovniju primenu u privredi i da obezbedimo sigurniji način čuvanja podataka naših korisnika", rekao je Lučić prilikom puštanja u rad servisa za elektronsku identifikaciju eID.

Kako navode iz APR, privrednicima se trenutno pružaju elektronske usluge sastavljanja i dostavljanja finansijskih izveštaja, a Agencija odgovora i za efikasno funkcionisanje informacionog sistema za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola.

Elektronski se, dodaje takođe može registrovati osnivanje društva sa ograničenom odgovornošću i preduzetnika, evidentirati stvarni vlasnici i podnositi sve vrste prijava za registraciju finansijskog lizinga, založnog prava i ponuđača, a u toku ove godine biće puštene u rad i nove eUsluge.

Video: Uputstvo kako da popunite EU zeleni setifikat na eUpravi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>