• 24

Da li frizerske ruke vrede ovoliko? Beogradski salon nudi platu od 1.200 evra

Da su itekako plaćeni i poslovi "koji nam rade o glavi" govori najnoviji oglas iz jednog beogradskog frizerskog salona

  • 24
Kosa, feniranje, frizer

Foto: Pixabay

Najtraženije oblasti u kojima je bilo najviše mogućnosti za zaposlenje u prethodnoj godini bile su trgovina, prodaja, IT, mašinstvo, administracija i ugostiteljstvo.

Kako smo pisali juče, poslodavci su najviše raspisivali oglase za prodavce, vozače, magacionere, administrativne radnike kao i radnike u proizvodnji.

Ni želje kandidata se nisu umnogome razlikovale, te su najviše konkurisali na pozicije prodavac, administrativni radnik, komercijalista i telefonski operater.

Krajem godine, jedan poslodavac oglasio je da traži tri radnika i to za poziciju konobara gde se nudi plata 50.000 do 60.000 dinara, mesto radnika za pečenje mesa ispod sača, s platom od 80.000 dinara, dok za radnika na roštilju nudi platu od 70.000 dinara.

I dok su pojedinci pisali da je preterao s ponudom plate, na osnovu komentara na našu vest zaključujemo da neki kuvari zarađuju i mnogo više, odnosno preko 1.000 evra.

Da su itekako plaćeni i poslovi "koji nam rade o glavi" govori najnoviji oglas iz jednog beogradskog frizerskog salona.

Naime, za frizera i pomoćnog frizera nude platu od 150.000 dinara plus procenat.

Ako smatrate da je ova ponuda precenjena, ne zaboravite da je reč o radnicima koji provedu i po osam sati na nogama, kao i da svaki klijent ima svoje želje koje se nekada graniče sa mogućnostima.

Da li frizerske ruke vrede ovoliko?

Cene usluga šišanja variraju u Srbiji od 400 dinara za muško šišanje do nekoliko hiljada za šišanje ženske kose. Ipak, treba uzeti u obzir da je naša zemlja u odnosu na druge značajno jeftinija, kako obično muško šišanje u Nemačkoj staje i 20-ak evra.

Video: Njegove ruke su jako skupe: Jednu frizuru pravi po 10 sati i naplati preko 100 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smešno

    18. januar 2023 | 21:19

    Samo u Srbiji se dovodi pitanje da li je neka plata precenjena. U državi gde većina stanovnika živi ispod svakog standarda. Ne, nije precenjena, nego smo mi navikli da nam profesori i lekari radi za 500 evra. Svaki čovek treba da ima minimalnu platu 1.500 evra. Pa onda sve naviše.

  • Zasto

    18. januar 2023 | 21:40

    Se stalno podcenjuju majstorski poslovi? Frizer je majstor! Nekad je bilo veliko ici kod frizera, narod je postovao taj zanat a danas je to osporavan i obezvredjen posao samo zato sto se kupuju diplome i svako postaje majstor necega sto nikad nece biti. Zanat se uci godinama, praksa i iskustvo su vazni u ovom poslu. I da, malo je placen posao koliko se truda, rada, strpljenja, znanja i vestine treba u ovom poslu. Salterusa moze biti svako, trgovac moze biti svako.... Majstor ne moze biti svako!!!!

  • Mama predskolca

    18. januar 2023 | 21:39

    Svačije ruke vrede što ne bi i frizerske,naravno ko hoće da radi.Svaka čast i gazdi što zna koliko vrede.👏

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>