• 0

Poznati brend drogerijske šminke petljao sa knjigama: Davali zajmove distrubuterima da bi naručivali više

U istrazi se navodi da je prodaja usvojena samo u svrhu ispunjavanja ciljeva prodaje za 22. fiskalnu godinu, pošto distributeri u to vreme nisu zahtevali sve proizvode

  • 0
Šminka Foto: Pixabay

Nezavisni pregled revizije računa kozmetičkog brenda "Revolution Beauty" otkrio je da je kompanija povećala prodaju za devet miliona funti (oko 10,3 miliona evra) kako bi ispunila svoje godišnje ciljeve piše fashionunited.

Izveštaj dolazi kao rezultat istrage koju su sproveli Macfarlanes i Forensic Risk Alliance, koja je pokrenuta nakon što je njen revizor izneo "ozbiljnu zabrinutost" u vezi sa računima grupe.

Kao rezultat, kompanija je saopštila da neće moći da završi reviziju računa brenda za 22. fiskalnu godinu do krajnjeg roka u avgustu, što je izazvalo suspenziju akcija Revolution Beauty.

Nakon pokretanja istrage, glavni izvršni direktor Adam Minto i izvršni predsednik Tom Alsvort povukli su se sa svojih pozicija, dok je Bob Holt imenovan za novog generalnog direktora.

Utvrđeno je da su obojica davala lične zajmove distrubuterima i neimenovanim zaposlenima ukupne vrednosti od oko milion funti (oko 1,1 miliona evra).

Takođe je utvrđeno da je svaki od dotičnih distributera poslao "materijalno veće porudžbine od uobičajenih" tokom februara 2022, sa prihodima koji su dostigli devet miliona funti kao rezultat porudžbina.

U istrazi se navodi da je ova prodaja usvojena samo u svrhu ispunjavanja ciljeva prodaje za 22. fiskalnu godinu, pošto distributeri u to vreme nisu zahtevali sve proizvode.

Upravni odbor brenda rekao je da će izvršiti niz materijalnih prilagođavanja i korektivnih mera kako bi rešio postavljena pitanja, uključujući finalizaciju svog izveštaja za 22. fiskalnu godinu, za koji se očekuje da će imati "materijalni uticaj" na korigovani profit za koji se prvobitno predviđalo da će biti 22 miliona funti (oko 25 miliona evra).

U saopštenju, novi generalni direktor Holt izjavio je da je "istraga otkrila niz ozbiljnih problema u vođenju posla pod prethodnim timom i jasno stavlja do znanja da ima još toga da se uradi".

- Ono što nema sumnje je da su osnove brenda i dalje jake. Zajedno sa Elizabet Lejk, našim finansijskim direktorom, i odborom, posvećeni smo rešavanju nedostataka iz prošlosti kako bismo mogli da isporučimo pravi potencijal ovog posla - dodaje.

Video: Martina je mentalni nudista: Vaša kompanija je vaš odraz, morate da je vaspitate

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>