• 0

Logotip Tvitera prodat za 90.000 evra: Aukcija u sedištu kompanije nema veze sa "gubitkom prihoda"?

Na aukciji su se našli čak i konferencijski telefoni za oko 300 dolara (za oko 270 evra)

  • 0
Twitter, aukcija Foto: hgpauction.com/Mega / The Mega Agency / Profimedia

Statua ptice, zaštitnog simbola Tvitera, prodata je za 100.000 dolara (za oko 92,000 evra), što je ujedno i najskuplja iskeširana suma na aukciji, piše britanski Bi-Bi-Si.

Kako dalje navode, na aukciji u sedištu kompanije u San Francisku, našlo se na još stotine predmeta, a gledaoci na mreži smatrali su da su neki predmeti cenovno precenjeni.

Na primer, stalak za cveće u obliku simbola "@" prodat je za približno 15.000 dolara (oko 13,400 evra), dok je konferencijski sto od drveta prodat za približno 4.500 dolara manje (oko 4.150 evra).

Podsetimo, Mask je po preuzimanju Tivtera u julu, najavio da će smanjiti troškove kompanije, što je ujedno značilo otpuštanje 7.500 radnika, ali i ukidanje mnogih pogodnosti, kao što su na primer besplatni obroci.

Tako se na prodaji našla i mašina za kafu "La Marzocco Strada" iz nekadašnjeg kafića, čija je maloprodajna vrednost 30.000 dolara (oko 27.700 evra). Prodata je po značajno nižoj ceni, za otprilike 13.500 dolara (oko 12.400 evra).

Na aukciji su se našli čak i konferencijski telefoni za oko 300 dolara (za oko 270 evra).

S druge strane, bilo je i onih predmeta koji su "otišli" po ceni većoj nego u maloprodaji.

"Nova 1.195 dolara (oko 1.100 evra), korišćena 1.400 dolara (oko 1.300 evra)", napisao je na Tviteru jedan od zaposlenih u kompaniji, postavljajući fotografiju stolice koju je dizajnirao Herman Miler.

Mask je u novembru tvitovao da je kompanija zabeležila "masovni pad prihoda" nakon što je nekolicina oglašivača napustila platformu.

Milijarder je takođe upozorio da firma može da proglasi bankrot.

Kako piše Bi-Bi-Si, Tviter navodno nije uspeo da plati kiriju za svoje kancelarije širom sveta, uključujući sedište u San Francisku zbog čega ih vlasnik objekta tuži.

S druge strane, predstavnik "Heritage Global Partners", kompanije koja je sprovela aukciju, navodi da prodaja nije imala nikakve veze sa nadoknađivanjem troškova.

- Ako neko iskreno misli da će prihod od prodaje par kompjutera i stolica platiti planinu tamo, onda je glup - rekao je Nik Dav za magazin Fortune.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>