• 0

Paušalci, proverite sanduče: Stiže porez za 2023.

Rešenje se smatra se dostavljenim danom postavljanja na portal Poreske uprave,

  • 0
Porez, porez na imovinu

Foto: Shutterstock

Preduzetnici - paušalci dobiće u elektronskom obliku u periodu od 19. do 23. januara rešenje o utvrđenim obavezama za porez i doprinose za 2023. godinu, objavila je Poreska uprava Republike Srbije (PURS).

U informaciji na sajtu PURS-a navodi se da je izvršen obračun poreza na prihode od samostalne delatnosti i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2023. godinu, za vlasnike samostalne delatnosti koji porez na prihode od samostalne delatnosti i doprinose za obavezno socijalno osiguranje, plaćaju na paušalno utvrđeni prihod.

"Poreska uprava će dostavljanje rešenja o utvrđenim poreskim obavezama preduzetnicima paušalcima, kao i izveštaja o načinu utvrđivanja paušalnog prihoda, vršiti u elektronskom obliku, postavljanjem u poresko sanduče, u periodu od 19. do 23. januara 2023. godine, posredstvom portala Poreske uprave (ePorezi)", navodi PURS.

Novoosnovani preduzetnici-paušalci će najkasnije 48 sati od registracije u APR dobiti izveštaj o načinu utvrđivanja paušalnog prihoda i rešenje o utvrđenoj obavezi u elektronskom obliku, u poresko sanduče posredstvom portala ePorezi.

Rešenje se smatra se dostavljenim danom postavljanja na portal Poreske uprave, shodno odredbama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Za pristup portalu Poreske uprave neophodan je kvalifikovani elektronski sertifikat, koji izdaje pet sertifikacionih tela - MUP, JP Pošta, PKS, Halcom, E-Smart Systems.

Video: Završeni pregovori frilensera i vlade

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari