• 2
 ≫ 

Italija traga za ruskim oligarhom, čije su zaplenjene jahte nestale sa Sardinije: Moraće da plati visoku kaznu

 ≫ 

Vila koju Dmitrij poseduje u Forte Dei Marmi takođe je zamrznuta nakon što se on našao na listi osoba protiv kojih su uvedene sankcije

  • 2
Dmitry Mazepin Dimitri Foto: Tanjug/AP

Italijanske vlasti tragaju za ruskim oligarhom Dmitrijem Mazelinim, nakon što su dve njegove jahte misteriozno nestale iz luke na Sardiniji.

Lokalne vlasti u malom priobalnom gradu Forte Dei Marmi, u kom oligarh poseduje kuću, da je protiv njega podneto vgiše prijava zbog nezakonitog uklanjanja plovila.

Jahte, koje obe nose naziv "Aldabra" plove pod zastavama različitih država i misteriozno su nestale iz luke u Sardiniji u razmaku od dve nedelje.

Obe luksuzne jahte zaplenjene su još prošlog leta, kada je Mazilin dospeo na crnu listu osoba koje su obuhvaćene sankcijama zbog rata u Ukrajini.

Ovo je prvi slučaj u Italiji da je Rus, čija je imovina zaplenjena uspeo da izbegne sankcije EU.

Istraga koju su sprovele italijanske vlasti utvrdila je da je jedna od luksuznih jahti sada usidrena u maloj luci Biserta u Tunisu. Procejena vrednost plovila je između 700.000 i milion evra.

Druga jahta je navodno usidrena negde u Turskoj, mada niko sa sigurnošću ne može da kaže gde se ona nalazi. Takođe, nije poznato ni gde se krije Mazelin, piše Guardian.

Policija je saopštila da je ruski oligarh angažovao stranu kompaniju, da pomoću jednog kapetana iz Sardinije jahte prebaci na sigurnu lokaciju. Posrednička kompanija i kapetan koji je upravljao plovilom kažnjeni su sa 500.000 evra, a ista kazna čeka i ruskog oligarha.

Vila koju Dmitrij poseduje u Forte Dei Marmi takođe je zamrznuta nakon što se on našao na listi osoba protiv kojih su uvedene sankcije.

Italijanski mediji pišu da je oligarh velelepnu vilu u ovom gradu kupio od poznatog biznismena i vlasnika lista La Repubblica Karla De Benedetija.

Video: Snimak usidrene superjahte Nord sankcionisanog ruskog oligarha u Hong Kongu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anton

    21. januar 2023 | 07:20

    Sa kojim pravom zabari i ostali zapadni lopovi mogu uzimat privatnu imovinu izmisljaju glupe sankcije koje ce ih kostat bankrostva posle ovog rata nista vise nece biti kao pre probudi se Srbijo okani se evropske misolovke dok je vreme jer je jako skup sir

  • CH

    22. januar 2023 | 12:35

    Jahta košta 700.000€ do 1.000.000 a kazna je500.000€?!?!?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>