• 3

Direktor Mekdonaldsa u Sarajevu se baš zaigrao: 12 godina krao vodu od druge firme

Haris Ihtijarević privukao je pažnju svojom ekstravagancijom i mnogim nedoslednostima u rukovodstvu

  • 3
Mekdonalds, McDonald's, McDonalds, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Iako su ćevapčići u somunu sa lukom i ajvarom ostala "stvar" Bosanaca i kada se pre 10 godina pojavio Mekdonalds sa svojim hamburgerom, lošiji rezultati svakako nisu razlog odlaska giganta brze hrane sa njihovog tržišta.

Podsetimo, 30. decembra američki lanac brze hrane zvanično je zatvorio svojih pet lokala u BiH, dva u Sarajevu i tri u Mostaru, a pravi razlog odlaska možda se može pronaći u samoj strukturi menadžmenta.

Kako smo ranije preneli, u tekstu objavljenom u listu "Kleine Zeitung" se navodi da je direktor Haris Ihtijarević privukao pažnju svojom ekstravagancijom i mnogim nedoslednostima u rukovodstvu.

"Kap koja je prelila čašu u američkom sedištu verovatno je bio direktorov službeni automobil. Ihtijarević se počastio ni manje ni više nego Bentlijem kao vozilom. Navodno je iznajmio engleski luksuzni automobil o trošku Mekdonaldsa", piše "Kleine Zeitung", prenosi DW.

Pre dva dana isplivala je i informacija da Mekdonalds na Stupu nikada nije dobio račun za vodu. Zbog toga se oglasio i sarajevski Vodovod u kojem je potvrđeno da je Mekdonalds nelegalno bio priključen za vodu pravnog lica "Avaz d.o.o." piše Avaz.ba.

- "Avaz d. o.o." je više od deset godina uredno izmirivao sve dobijene ukupne račune prema "Vodovodu i kanalizaciji". Nakon ovoga će ta kompanija podneti krivičnu prijavu protiv Ihtijarevića i ovlašćenih lica kompanije koja se ilegalno priključila na sistem i brojilo Avaza, a sprovešće će se i interna istraga da li se, eventualno, na isti način i na štetu Avaza trošio plin ili električna energija - navodi se u saopštenju KJKP "Vodovoda i kanalizacije".

Kako dalje piše u njemu, Mekdonalds, odnosno firma Gliese 581g koja je bila zastupnik ovog lanca restorana u Bosni i Hercegovini, Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo duguje više od 12.000 KM na osnovu računa za vodu i odvodnju.

Prenosimo vam dalje saopštenje u celosti:

"Mekdonalds nije evidentiran kao potrošač KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo na adresi Džemala Bijedića. S obzirom na to da na ovoj adresi Preduzeće ima evidentiranog potrošača AVAZ d.o.o. Sarajevo, kontaktirali smo ih i dobili informaciju da je Mekdonalds bio njihov zakupac (objekat Mekdonalds je na zemljištu koje je u vlasništvu Avaza).

Služba za kontrolu vršila je proveru gradilišnog priključka firme Butmir d.o.o. na ovoj adresi (firma koja je radila objekat Mekdonaldsa) u 2017. godini i tom prilikom je ustanovljeno da se voda troši preko unutrašnje instalacije Avaza.

Što se tiče ostalih poslovnica, Mekdonalds je bio registrovan na sledećim lokacijama:

- Maršala Tita 36, gdje je ostalo neizmireno 2.206 KM (neplaćeni računi od oktobra 2022. do decembra 2022. godine)

- Šip - Alipašina bb ( na ovom lokalitetu dug iznosi 10.184 KM – neplaćeni računi oktobar 2022-decembar 2022. godine).

Objekti na ovim lokacijama su imali ugrađene vodomere putem kojih je obračunavan utrošak vode. Oba potrošna mesta su dostavljena Službi za vodomere kako bi ista izvršila blindiranje vodomera. Takođe, dat je nalog da se obe poslovnice, objekat u ulici Maršala Tita, kao i objekat i ulici Alipašina bb (na Šipu) isključe iz sistema vodosnabdevanja zbog neplaćanja računa za utrošenu vodu u za to predviđenom roku - saopšteno je iz KJKP "Vodovod i kanalizacije".

Na kraju treba istaći da će kompanija "Avaz d.o.o" slučaj prijaviti kantonalnom MUP-u, te da se očekuje reakcija nadležnog Tužilaštva", zaključuje se.

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    21. januar 2023 | 11:50

    Ne vredi takav smo narod mi balkanci, da radiš kao direktor microsofta za celu istočnu evropu i zaradjuješ, 20.000€, kući ćeš se nakačiti na banderu da kradeš struju, jače je to od nas.

  • Dante

    21. januar 2023 | 13:25

    Zašto vredjati Bošnjake,to je narod od 90-tih,oni ne nose bagaž iz prošlosti. Sve poštenjačine,oni ne mrze nikoga osim srba i ne treba im se ljutiti.

  • Deda-Mile

    21. januar 2023 | 12:13

    Hahaha….

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>