• 3

Vesić danas u Briselu: "Od EU uskoro dobijamo najveći grant ikada..."

Ministra će primiti komesarka za transport, Adina-Joana Valean, i komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji

  • 3
Goran Vesić Foto: Kabinet Goran Vesić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, boraviće danas u zvaničnoj poseti Evropskoj komisiji u Briselu, gde će sa zvaničnicima EU razgovarati o saradnji Srbije i Unije u oblasti transporta.

Vesića će primiti komesarka za transport Adina-Joana Valean i komesar za proširenje EU Oliver Varhelji.

- Srbija je zemlja kandidat za članstvo u EU, ali kada je transport u pitanju mi smo deo evropskih transportnih koridora. Ne postoji oblast u kojoj smo više povezani sa EU od transporta i to nije samo interes Beograda, već i Brisela. Vreme je da nas EU, u sektoru transporta, tretira kao zemlju članicu - rekao je Vesić pre odlsaska u Brisel.

Takođe, kaže da će EU uskoro Srbiji dati najveći grant ikada, od 600 miliona evra za izgradnju brze pruge Beograd - Niš.

- Zahvalni smo Evropskoj uniji na grantu za izgradnju brze pruge Beograd - Niš kao i za grantove za pruge Stalać - Đunis, Niš - Brestovac, Paraćin - Međurovo kao i za autoput Niš - Merdare. Srbija očekuje više pomoći i investicija od EU i to ću reći svojim sagovornicima. Srbija kao najveća i najznačajnija zemlja Balkana to zaslužuje - rekao je Vesić.

Pored ministra, u delegaciji Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture nalaze se državni sekretar zadužen za evropske integracije Vladimir Džamić i pomoćnica ministra zadužena za međunarodnu politiku i saradnju sa međunarodnim organizacijama Tanja Popović.

Video: Ambasadorka Konrad: Nemačka je najveći investitor u Srbiji, a interesovanje ne prestaje da raste

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vranjanac

    25. januar 2023 | 08:34

    E Srbijo, Srbijo kad je ovaj postao ministar i ne može nam bolje biti...

  • Trange-frange

    25. januar 2023 | 08:41

    Dobićete vi Grant od vaših eu "prijatelja",a i mi muceni,sa vama!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>