• 0

Kako izbeći rizike u poslovanju i značajno poboljšati rezultate?

Kompanije koje posluju u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Bosni i Hercegovini suočavaju se sa višestrukim izazovima

  • 0
grafik, procenti Foto: Freepik

Pandemija korona virusa sa jedne strane, rat u Ukrajini sa druge i ispunjenje brojnih standarda i zahteva Evropske unije samo su neki od najvećih.

Sve i da su savršeni uslovi, a to nikada nije slučaj, vođenje biznisa nije lako. Iz iskustva onih koji su na upravljačkim pozicijama u firmama u regionu, do mnogih grešaka je moglo i da ne dođe, samo da su imali prave informacije. Korisnici platforme CompanyWall Business izbegli su upravo takve situacije i nepovoljne saradnje sa firmama koje su u dugovima ili u nekom drugom problemu.

Upravo iz tog razloga, u želji da podrži razvoj privrede u Srbiji, bonitetna kuća CompanyWall donela je odluku da BESPLATNO otvori pristup svojim vrednim podacima o svim kompanijama iz pet navedenih zemalja. Ovim postupkom domaćim firmama će biti omogućeno da umanje donošenje pogrešnih poslovnih odluka.

Na ovoj platformi dostupne su informacije o računima i blokadama na računima u svim privrednim subjektima, zatim da li su se našli u sudskim sporovima, kakva je njihova struktura vlasništva i na koji način su osobe na upravljačkim pozicijama povezane sa tim i drugim kompanijama. Uz samo nekoliko klikova, ona pruža uvid u podatke iz finansijskih izveštaja, isplaćuju li se plate zaposlenima, kao i to koje sve nekretnine se nalaze u njenom vlasništvu.

Gotovo da je nepotrebno isticati koliko novca, vremena, energije i resursa ovakve informacije mogu uštedeti firmama, a pored svega navedenog, što omogućuje poslovanje sa smanjenim rizicima, CompanyWall Business daje i mogućnost ažurnog obaveštavanja putem e-pošte prilikom promene nekog od tih podataka. To znači da, ukoliko i dođe do nekih promena u poslovanju kompanija sa kojima sarađujete, vi to nećete ispustiti iz vida.

Prilikom sklapanja poslova sada možete i sami potpuno besplatno da proverite stabilnost svog poslovnog partnera putem ovog linka. Na taj način ćete vrlo lako saznati i da li je kompanija sa kojom želite da sarađujete u mogućnosti da izmiri svoje obaveze.

Laptop, posao, finansije, devojka, konsultant, statistika, analiza, grafik, grfici, finansijki izveštaj Foto: Shutterstock

Internacionalno priznati sertifikati

Firmama koje zadovoljavaju stroge ekonomske i finansijske kriterijume dodeljuju se sertfikati bonitetne izvrsnosti koji predstavljaju validno uverenje patentirano na nivou Evropske unije u Kancelariji za intelektualnu svojinu (EUIPO).

Na podatke bonitetne kuće CompanyWall se zbog pouzdanosti oslanjaju brojni privredni subjekti, firme, ali i državne institucije. Naime, dok većina bonitetnih kuća u zemlji sertifikuje firme na osnovu opšte dostupnih parametara (npr. firma posluje duže od godinu dana bez dugova), tehnologija CompanyWall Business omogućava precizno određivanje bonitetne ocene uz potpuno ukidanje proizvoljnih procena.

Stoga je sertifikat jasan dokaz drugim poslovnim subjektima da je reč o pouzdanom poslovnom partneru, što takođe doprinosi ugledu firme i u državama van granica Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Pritom, CompanyWall bonitetna ocena dobija se na osnovu jasne metodologije i analize finansijskih izveštaja, kao i analizom informacija koje se redovno ažuriraju i pružaju realan pregled i kompletnu finansijsku sliku svih preduzeća.

Bonitetna ocena – simbol koji kaže sve

Popularnost bonitetnog ocenjivanja počiva na jednostavnosti - predstavljanju mnoštva obrađenih podataka jednim simbolom. CompanyWall za računanje bonitetne ocene koristi precizna metodologiju koja se oslanja na proračune o likvidnosti, solventnosti, efikasnosti i profitabilnosti poslovanja poslovnog subjekta.

Ocene su podeljene u bonitetne razrede, tako da bezbednu zonu predstavlja odličan bonitet (AAA, AA+ i A), sivu zonu dobar bonitet (BBB) i problematičnu zonu slab bonitet (CCC).

Uvid u metodologiju CompanyWall Business možete pronaći OVDE.

Korišćenjem više finansijskih formula može se naslutiti kakvo se poslovanje može očekivati u narednoj godini. Kompanije kojima su dodeljene bonitetne ocene A, AA+ ili AAA tako će moći da izmire sve svoje obaveze, pa se smatra da će biti dobri poslovni partneri.

S druge strane, bonitetne ocene BBB i CCC ukazuju na to da će određena kompanija vrlo verovatno u nekom trenutku ući u insolventni postupak, pa sa njom treba poslovati oprezno.

Da podsetimo, poslovanje vaših kupaca, dobavljača, poslovnih partnera možete da proverite besplatno na sajtu CompanyWall Business BESPLATNO.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>