• 1

Završeno čišćenje mašina na kolubarskom polju posle havarije: Proizvodnja uglja stabilna

Ističu da je proizvodnja uglja na polju „E“ i drugim kopovima Rudarskog basena „Kolubara“ stabilna

  • 1
Kolubara

Foto: Tanjug/JP EPS/ Danilo Mijatović

Rotorni bager „glodar 7“ i bandvagen, koji uz bager radi na otkopavanju uglja na BTU sistemu kolubarskog polja „E“, a koji su bili u zoni klizišta, potpuno su očišćeni i oslobođeni od zemlje koja ih je tokom aktiviranja klizišta delimično zatrpala, saopštila je Elektroprivreda Srbije (EPS).

Iz EPS-a dodaju da je pregledom utvrđeno da nema oštećenja na bageru, da je bandvagen transportovan na novu radnu lokaciju i da je počeo i transport rotornog bagera „glodar 7“ ka mestu gde će biti urađeni već ranije planirani preventivni mašinski radovi.

Ističu da je proizvodnja uglja na polju „E“ i drugim kopovima Rudarskog basena „Kolubara“ stabilna i da sistem Elektroprivrede Srbije funkcioniše u skladu sa proizvodnim planovima.

Noću, u utorak na sredu, kako je Telegraf Biznis već pisao, zbog klizišta koje je zaustavilo rad jednog bagera značajnog za polje E , dogodila se havarija u Rudarskom basenu Kolubara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    26. januar 2023 | 19:28

    Propala priča ministarke, ispričaše radnici istinu. Tako treba sa lažovoma, pokazati zube.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>