• 0

Najveći lou kost avio-prevoznik prijavio 220 miliona dolara gubitka u četvrtom kvartalu

Kompanija je ranije ovog meseca saopštila da je otkazala oko 16.700 letova

  • 0
Putovanje, odlazak, kofer, put Foto: Pixabay

Jedna od glavnih avio-kompanija u Americi "Southwest", ujedno i najveći svetski niskotarifni prevoznik, prijavila je gubitak od 220 miliona dolara u četvrtom kvartalu, nakon što je "praznični slom" povećao troškove i koštao kompaniju milionskih prihoda.

Kompanija je ranije ovog meseca saopštila da je otkazala oko 16.700 letova, između 21. i 31. decembra, usled snežnog nevremena širom zemlje piše Nbc news.

"Southwest" je u četvrtak saopštio da su masovna otkazivanja pogodila rezultate pre oporezivanja za 800 miliona dolara, u skladu sa procenom, koja je načinjena ranije ovog meseca, od 725 do 825 miliona dolara.

Akcije kompanije pale su za oko 3 odsto u pretprodajnom trgovanju nakon objavljivanja rezultata.

Rivalske avio-kompanije su se uglavnom oporavile oko Božićnih praznika, ali tehnologija "Southwest-a" nije bila u stanju da obradi sve promene leta.

"Southwest" tek treba da održi konferenciju za medije  gde će se verovatno suočiti sa pitanjima o svim dodatnim troškovima i političkim posledicama zbog pogrešnih koraka, kao i o tehnološkom ažuriranju koje imaju za cilj da spreče još jedan krah.

Video: Mesec, nebo, zvezdice i luksuzni ugođaj, a od cene će vam se zavrteti u glavi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>