• 0
 ≫ 

Nekada najveći regionalni avio-gigant otišao u stečaj: Zbogom, Flajbi

 ≫ 

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Velike Britanije (CAA) je takođe objavila vest o Flajbiju

  • 0
Flybe

Foto: Shutterstock

Britanski Flajbi (Flybe) sa sedištem u Ekseteru, u Engleskoj, bio je najveća nezavisna regionalna avio-kompanija u Evropi, sve do prodaje Konekt Ervejzu (Connect Airways), u januaru 2019.

Ali, Mirror danas piše da je Flajbi postao nesolventan, te da je stavljen pod upravu licenciranih stečajnih upravnika. Direktori i osigurani zajmodavci mogu imenovati administratore (neka vrsta stečajnog upravnika) putem sudskog procesa, kako bi zaštitili kompaniju i svoj položaj što je više moguće.

Podsećamo vas i na samo značenje stečaja - u pitanju je zakonski postupak koji se sprovodi nad privrednim subjektom kod kojeg je došlo do ozbiljnijih problema u poslovanju (npr. nemogućnost plaćanja ili prezaduženost).

Mirror dalje piše da su, u skladu sa novonastalom situacijom, otkazani svi letovi Flajbija za Veliku Britaniji i oni koji vode iz zemlje.

Britanci koji su se nadali da će leteti regionalnim prevoznikom, sada su dobili obaveštenje od strane vlasti da ne kreću na aerodrom, te da letovi neće biti pomereni - već ih nema.

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Velike Britanije (CAA) je takođe objavila vest o Flajbiju. CAA je apelovala na kupce karata daprovere najnovije informacije na veb stranici kompanije.

Flajbi je, inače, obavljao do 530 letova nedeljno na 23 rute.

Video: Do kraja 2024. nemačke kompanije će zapošljavati i 100.000 ljudi u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari