• 2

Vesić: Ovo je jedna od pet pruga koju sam u Briselu kandidovao za obnovu, u planu nove rekonstrukcije

Ministar  građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić saopštio je ove vesti putem svog Instagram naloga

  • 2
Pruga pod snegom Foto: Pixabay

"Posle početka izgradnje brzih pruga krećemo u rekonstrukciju magistralnih i regionalnih pruga", istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je na svom Instagram profilu podelio fotografije pruge između Vrbasa i Sombora, ističući da je "primer decenija zapuštenosti i nemara".

- Verujem da je za sve ove godine mogla da bude rekonstruisana, a ne da se po njoj vozovi na nekim deonicama kreću brzinom od deset kilometara na sat. Našim partnerima u Briselu pokazao sam ovu sliku. Ovo je jedna od pet pruga koju sam u Briselu kandidovao za obnovu iz fondova Evropske unije - dodaje ministar.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Горан Весић (@vesicg)

Podsetimo, Vesić se u petak zahvalio komesarki za transport Adini-Joana Valean na donaciji za brzu prugu Niš-Beograd od skoro 600 miliona evra, što je najveći grant koji je Srbija ikada dobila od EU.

- Da li ćemo uspeti da rekonstruišemo svih pet, ne znam. Ali sve ću da učinim da ova pruga, kao i mnoge druge, bude obnovljena. Zato što mi je stalo i zato što sam spreman da se borim za stvari u koje verujem - zaključuje Vesić.

Video: Vučić: Do Novog Sada ići ću vozom, lepše i brze, nego auto-putem gde je uvek gužva

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momir

    29. januar 2023 | 10:42

    Ja ne razumem zašto se zapostavlja Istočna Srbija sa putevima (Paraćin-Zajecar-Bor i Negotin) kao i pruga (Niš,Zaječar,Prahovo) kao i Majdanpek-Pozarevac.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>