• 0
 ≫ 

Za ispijanje alkohola javno i hodanje ulicom u kupaćem - kazna 150 evra, i to kod naših komšija

 ≫ 

Splićane i njihove goste će ove sezone na ulicama nadzirati 21 komunalni redar

  • 0
Split Split / Foto: Shutterstock

Sa prvim danom ove godine u Splitu je na snagu stupila nova odluka o komunalnom redu, po kojoj su za prekršioce mera - propisane veće kazne.

Tako se može očekivati da ovog leta na ulicama ne bude turista u kupaćim kostimima jer im, ako ih "ulovi" komunalni redar, preti kazna od 150 evra.

Ista visina kazne je propisana za one koji piju alkohol na javnim mestima, a kaznena mera za šetanje pasa bez povoca je u skladu sa odlukom o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i iznosi 66,36 evra za fizičku osobu.

Splićane i njihove goste će ove sezone na ulicama nadzirati 21 komunalni redar, a u zgradi gradske uprave na poziv će čekati još 12 njih, piše Poslovni.hr.

Grad Dubrovnik od avgusta 2020. ima sličnu odluku o komunalnom redu, a prvi "golišavi" turisti su prošle godine platili kazne od 1.000 kuna.

Nova splitska odluka o komunalnom redu donesena je na poslednjoj sednici Gradskog veća 2022, a stupila je na snagu s novom godinom.

Kako se navodi, ovom odlukom je uveden novi koncept propisanih zabrana koje se odnose isključivo na zonu A, koja ima posebnu zaštitu, i na odredbe koje se odnose na područje celog grada.

Od bitnih izmena uvedena je i zabrana postavljanja elektroakustičkih uređaja na terasama ugostiteljskih objekata u zoni A, što znači da se na tim mestima ne mogu koristiti zvučnici i pojačala.

Kako stoji u odluci, dopušteno je izvođenje muzike uživo bez elektroakustičkih uređaja. Ko se ne bude pridržavao tog pravila, sledi kazna od 1.320 evra, i dodatno će odgovorna osoba biti kažnjena sa 300 evra, a fizičko lice sa 260.

Video: Hrvatska danas dobija ”zeleno svetlo” za ulazak u Evrozonu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>