• 1

Grad Čačak dobio dozvolu za gradnju staklenog vidikovca: "Ove stvari menjaju život ljudi"

Paralelno, u Kraljevu će se graditi pasarela do Magliča, dok je među projektima u Lebanu planirano bio-postrojenje sa botaničkom baštom

  • 1
vesic, projekat Foto: MGSI

Sutra, 31. januara, lokalnim samoupravama ističe rok za prijavu na konkurs u okviru projekata integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i razvoja južne i zapadne Srbije.

Tim povodom, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, pozvao je gradove i opštine da konkurišu sa predlozima, jer je "važno da se svaki deo Srbije ravnomerno razvija".

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture izdvojilo je 1,4 milijardi dinara za realizaciju ova dva projekata, u devet lokalnih samouprava - Čačku, Kraljevu, Leskovcu, Prokuplju, Kuršumliji, Lebanu, Medveđi, Bojniku i Lučanima.

- To je jedan od najlepših projekata u Ministarstvu na čijem sam čelu, koji je pokrenula premijerka, a koji pokazuje da možemo da radimo naizgled male stvari, koje ne zahtevaju velika ulaganja poput auto-puta, ali koje menjaju život ljudi - rekao je Vesić i napomenuo da će se u okviru projekta integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure graditi stakleni vidikovac na Kablaru, za koji je Gradu Čačku pre nekoliko dana izdata građevinska dozvola.

- Taj vidikovac će izgledati fantastično. Radimo i Rehabilitacioni centar u Ovčar banji, kao i uređenje centra banje - precizirao je Vesić i takođe najavio da će se u Kraljevu graditi pasarela do Magliča, tvrđave na kojoj je u toku rekonstrukcija, dodajući da je "u planu izgradnja kopije srpskog srednjovekovnog sela ispod Magliča, kako bi posetioci konačno mogli da vide jednu od naših najlepših srednjovekovnih tvrđava".

vesic, projekat Foto: MGSI

- Među projektima je i Caričin grad u Lebanu, kao i bio-postrojenje sa botaničkom baštom u tom gradu, zatim uređenje centra Bojnika i turističkog centra Dobra Voda, dok će se u opštini Medveđa raditi projekat Kulturnog centra u Sijarinskoj banji - naveo je ministar .

Dalje, u planu je i izgradnja vizitorskog centra u Đavoljoj varoši, kao i saobraćajnice od Kuršumlijske banje do auto-puta.

vesic, projekat Foto: MGSI

- To su projekti koji menjaju Srbiju. Ovo su istorijski dani za zemlju. Rade se putevi, pruge, i to ne samo brze, već i regionalne, radiće se projekti u Ovčarsko-kablarskoj klisuri i u drugim mestima, jer Srbija to zaslužuje - zaključuje.

Video: Pronađeno veće nalazište zlata nego u Žagubici: Vučić otkrio da je u prvih 100 najboljih u svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    30. januar 2023 | 18:50

    Kad ce grad Cacak odnosno opstinsko rukovostvo opredeliti sredstva da u 21 veku snadbe zdravom pijacom vodom najvecu Mz. Mrcajevce..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>