• 1
 ≫ 

Poskupele karte za voz Soko: Ovo su nove cene

 ≫ 

Tokom promotivnog perioda Inter Siti prevezao 2,5 miliona putnika

 • 1
Voz Srbija voz Železnička stanica Beograd centar Prokop

Foto: Mateja Beljan

Od marta prošle godine, dva i po miliona putnika prevezlo se vozom na relaciji Beograd - Novi Sad, tokom perioda promotivnih cena voznih karata, saopštio je danas „Srbija Voz”. Kako se navodi, nakon skoro godinu dana promotivnog perioda, sutra na relaciji Beograd - Novi Sad počinje i prodaja pojedinačnih voznih karata po redovnim cenama, u skladu sa važećom tarifom „Srbija Voza”.

Cena vozne karte za odraslu osobu za 2. razred direktnog Inter Siti voza „Soko” na relaciji Beograd - Novi Sad iznosiće 603,00 dinara, sa uključenom rezervacijom mesta. „Srbija Voz” podseća putnike da se karta za Inter Siti vozove ne može kupiti kod konduktera na vozu, već isključivo pre polaska. Cena vozne karte za odraslu osobu za 2. razred Regio Ekspres voza na relaciji Beograd - Novi Sad iznosiće 453,00 dinara, a za ovaj voz nije potrebna rezervacija.

Cene karata na Regio vozovima koje nisu bile obuhvaćene promotivnim periodom ostaju nepromenjene. „Srbija Voz” ističe da će kupovina mesečnih karata uskoro biti dostupna i putem mobilne aplikacije i internet prezentacije.

Cena mesečne pretplatne karte na relaciji Beograd Centar - Novi Sad iznosi 6.874,00 ukoliko se koristi isključivo za Regio voz, dok mesečna karta za najsavremeniji voz u regionu ,,Soko`` iznosi 12.000,00 dinara, i ista se može koristiti za putovanje i u Regio vozu. I po završetku promotivnog perioda putnicima će biti omogućena kupovina voznih karata po nižim cenama, i to uz primenu povlastice: od 20 odsto za povratno putovanje, 50 odsto za decu od šest do 14 godina i 30 odsto za putnike koji poseduju kartice SRB PLUS i za prevoz grupa.

Kako bi što više izašao u susret građanima koji primarno koriste železnički prevoz tokom čitave godine, „Srbija Voz” je uveo i novu ponudu – godišnju pretplatnu kartu, koja važi u 1. i 2. razredu svih vrsta vozova na svim relacijama u unutrašnjem saobraćaju. Cena godišnje pretplatne karte iznosi 72.000,00 dinara. Za relaciju Beograd – Novi Sad omogućena je onlajn kupovina karata putem veb sajta ili aplikacije uz popust od 5 odsto.

Video: Završen je promotivni period cena voznih karata za brzi voz „Soko“

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Sava

  3. mart 2023 | 15:16

  Nije stvar u ceni, stvar je u tome da regio vozovi u garnituri imaju samo jedan jedini toalet, a koji chesto i nije u funkciji, na 200 do 300 putnika. Tako da starije osobe i mala deca jednostavno nemogu putovati ovim vozovima. Problem je odavno poznat ali ga niko adekvatno ne reshava. Razlika izmedju prevoza ljudi i stoke bi trebalo da bude velika ali kod nas to ochigledno nije tako!!

  0
  0

  Podelite komentar