• 2

Najveći kruzer na svetu ima nedeljni budžet za hranu od milion dolara: Naprave više od 30.000 jela dnevno

U kuhinjama, koje rade non-stop, je zaposleno 1.000 kuvara

  • 2
Royal Caribbean Simphony of the Seas

Foto: Pedro Portal / Zuma Press / Profimedia

Najveći kruzer na svetu napravi više od 30.0000 jela dnevno za više od 6.600 putnika koji se ukrcaju na nedeljnom nivou.

Putnici "Royal Caribbean Simphony of the Seas" mogu da jedu bilo gde do osam puta dnevno, zadajući osoblju veliku količinu hrane za pripremu.

- Morate da izračunate da je to doručak, ručak i večera, plus grickalice, plus noću, plus 24 sata, hrana svuda unaokolo, i to nikada ne prestaje - rekao je za Insajder Alan Džentil, šef razvoja kulinarske inovacije.

- Količina je luda - dodaje.

Džered de Silva, upravnik inventara broda, nedeljno ima budžet od milion dolara (oko 923,550 evra) za nabavku namirnica za 23 brodska restorana. Kada se ovaj novac pretvori u hranu, u pitanju više od 600.000 tona hrane i pića.

U kuhinjama, koje rade non-stop, je zaposleno 1.000 kuvara.

- Neki od ljudi počinju posao u 8 ujutru i rade do 14 časova, uzmu pauzu do 17 časova i nastavljaju rad do 21.30 časova. Onda druga grupa počne preuzme u 22 časa, pa sve do 10 ujutru. Tako da pokrivamo dan i noć - kaže glavni šef za Insajder.

Restorani raspolažu različitim cenama, kako bi odgovarale širokom spektru putnika na brodu.

- Imali smo penthaus, imali smo apartman, imali smo glavni restoran, imali smo specijalitet. Imamo sve mogućnosti. Tako da smo se trudili da svima ugodimo, da svi pronađu ono što traže - dodaje.

Video: Snimili smo dve super jahte u Nici, evo kome pripadaju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>