• 0
 ≫ 

"Samo će ga ohrabriti da se ponaša kako mu odgovara": Stručnjaci nezadovoljni odlukom suda u korist Maska

 ≫ 

Podsetimo, spor je nastao zbog dva tvita iz 2018. u kojem je Mask tvrdio da je "osigurano finansiranje" za otkup Tesle od 72 milijarde dolara

  • 0
ilon mask Foto: Str / Zuma Press / Profimedia

Nakon što je milijarder Ilon Mask oslobođen optužbi za prevaru u vezi sa tvitom iz 2018. godine, u kojem je tvrdio da je izdvojio sredstva za preuzimanje kompanije Tesla, možda će sada biti još više ohrabren u svom korišćenju Tvitera prenosi Reuters.

- Mask će verovatno "udvostručiti" svoju taktiku komunikacije nakon presude - rekao je Majnor Majers, profesor korporativnog prava na Univerzitetu Konektikat.

- Ovo će ga samo ohrabriti da se ponaša onako kako mu odgovara - dodaje.

Podsetimo, spor je nastao zbog dva tvita iz 2018. u kojem je Mask tvrdio da je "osigurano finansiranje" za otkup Tesle od 72 milijarde dolara u vreme kada se proizvođač električnih automobila još uvek suočavao sa problemima proizvodnje i vredeo je mnogo manje nego sada. Nekoliko sati kasnije objavio još jedan tvit koji sugeriše da je dogovor neminovan.

Nakon što je postalo očigledno da neće obezbediti novac za preuzimanje Tesle, Mask se povukao sa mesta predsednika kompanije i preuzeo poziciju izvršnog direktora kao deo nagodbe sa Komisijom za hartije od vrednosti vredne 40 miliona dolara.

Vanredni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta Vašington i Li, Karen Vudi, rekla je da je smatrala da je slučaj "čvrst" protiv Maska i da je bila šokirana presudom.

- Pomerio je granice i pobedio. Očekujem da Mask tvituje sve što poželi - istakla je.

Mask se nakon pročitane presude zahvalio poroti na Tviteru uz reči: "Hvala Bogu, prevladala je mudrost naroda“, napisao je on.

Milijarder je na početku tronedeljnog suđenja rekao porotnicima da je verovao u ono što je napisao u tvitovima iz 2018. godine.

Akcionari Tesle koji su tužili Maska tražili su milijarde dolara odštete.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>