• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tvrde da ulje nije pravilne težine, pa vratili: "Prištinska zabrana nastavak mržnje prema srpskom narodu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović ističe da je nervoza u Prištini velika i da to nije slučajno

  • 1
Foto: Shutterstock

palmino ulje

Prištinska zabrana za srpske proizvode i snimci u kojima se u pakovanjima umesto keksa i čipsa nalaze meci je prema oceni ministra unutrašnje i spoljne politike Tomislava Momirovića samo nastavak politike mržnje prema srpskom narodu.

Prema njegovim rečima, to što je tržišna inspekcija na Kosovu i Metohiji zabranila srpsko ulje sa obrazloženjem da težina ne odgovara propisanoj je čista zloupotreba.

"To je samo nastavak političkog bojkota. Nisu potpuno zabranili prodaju našeg ulja, ali su određeni kontigenti jedne firme povučeni iz prodaje i naloženo je da se ubuduće ne prodaje roba te kompanije", rekao je Momirović za RTS.

Istakao je da je nervoza u Prištini velika i da to nije slučajno, a da Srbija insistira na povezivanju na Zapadnom Balkanu što, kako je napomenuo, potvrđuje veliki trgovinski suficit sa zemljama regiona.

Govoreći o cenama osnovnih životnih namirnica, istakao je da su i od kada je počeo rat u Ukrajini cene u Srbiji stabilne i tržište snabdeveno.

Istakao je da je država fokusirana na to da se u narednom periodu zadrži i stabilnost tržišta i postojeće cene.

Video: Kakva nas godina čeka?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>