• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemojte danas da pravite mafine, kalupi iz Pepka nisu zdravi: Povlače se dva proizvoda s tržišta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako stoji u upozorenju na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), postoji hemijski rizik

  • 2

Još dva proizvoda se povlače sa našeg tržišta, potvrđeno je za naš portal, a ovoga puta reč je o kalupu za mafine i kuvalu za vodu.

Kako je upozorio NEPRO, reč je o kuvalu za vodu robne marke ROX, tip/model 57831, sa oznakom bar koda 3858890578317, kapaciteta 1,8l. Proizvod je upakovan u kartonskjoj kutiji crno-sive boje.

Drugi sporan proizvod su silikonske modle - kalupi za mafine robne marke PEPCO model SКU 310531 broj serije 2200131053168. Proizvod je upakovan na kartonskoj podlozi sa prednjom - providnom plastičnom stranom. 

Kako stoji u upozorenju na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), postoji hemijski rizik.

"Na obuhvaćenim proizvodima - kalupi za mafine - postoji rizik migracije/prenosa formaldehida i melamina sa pomenutih materijala za pakovanje hrane na prehrambeni proizvod koji se u njima nalazi2, piše u obrazloženju.

kalup za mafine

Foto: Nepro

Za kuvalo se navodi da proizvod nema uzemljenje pa korisnik može da dođe u dodir sa delovima pod naponom što povećava rizik od električnog udara.

Za oba proizvoda je naloženo povlačenje sa tržišta, kao i opoziv proizvoda od potrošača.

Video: Potrošač je u centru ekonomskih kretanja

(Telegraf Biznis/V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Reciklirani

    7. februar 2023 | 11:37

    Meni nije jasno kako to uopste dodje na prodajne police? Zar nema nekoga ko to mora predhodno da iskotrolise?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>