• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pljušte prijave za seksualno uznemiravanje: Mekdonalds se obavezao da bolje štiti radnike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mekdonalds je jedan od najvećih poslodavaca u Velikoj Britaniji

  • 0
McDonalds Results Foto: Tanjug/AP

Mekdonalds je bio primoran da potpiše ugovor kojim se obavezuje da će bolje zaštititi svoje zaposlene, nakon što je taj lanac brze hrane pogodila "epidemija" tvrdnji o seksualnom uznemiravanju u Velikoj Britaniji.

Prema pravno obavezujućem sporazumu sa Komisijom za jednakost i zaštitu ljudskih prava, šefovi kompanije brze hrane u Britaniji obavezali se se da će razmotriti više od 1.000 pritužbi osoblja na ponašanje na radnom mestu, preneo je "Tajms".

Komisija je postigla sporazum sa Mekdonalds restoranima u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti iz 2010, koji uključuje obavezu obuke za sprečavanje uznemiravanja zaposlenih i uvođenje obuke za menadžere da identifikuju oblasti rizika i preduzmu korake da spreče seksualno uznemiravanje.

Sporazum, koji je danas objavljen, postignut je skoro četiri godine nakon što su sindikalni zvaničnici tvrdili da su primili izveštaje o "toksičnoj kulturi" u britanskim filijalama MekDonaldsa, pri čemu je najmanje 1.000 žena izjavilo da su ih kolege uznemiravale.

Mekdonalds je jedan od najvećih poslodavaca u Velikoj Britaniji sa više od 120.000 zaposlenih.

Video: Američki lanac brze hrane KFC pruža VIP ugođaj svojim obožavaocima u londonskom hotelu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>