• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zajedno su visoki skoro 4 metra, a evo zašto je to bitno: Kako je nastala aplikacija koja broji milione?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Seatfrog je postao toliko popularan da osnivačima nije potrebno da ulažu u marketing, jer se "dobar glas daleko čuje"

  • 0
voz Foto: Shutterstock

Ijan Grifin i Dirk Stjuart, kreatori aplikacije za putovanja železnicom Seatfrog, za BBC-jev format CEO Secrets otkrili su tajne uspeha u poslu.

- Obezbedili smo pristup milion korisnika, a nismo potrošili ni peni na marketing - kaže jedan od koosnivača iz Britanije, Ijan Grifin.

Njih dvojica su zajedno visoki 3,8 metara, a ideja za pokretanje aplikacije Seatfrog rodila se upravo zbog toga. Naime, tokom putovanja vozom uvek su imali problem sa "mestom za noge", jer su sedišta uska i nabijena.

Stoga su osmislili aplikaciju koja vam dozvoljava da kupite karte za voz i date svoju ponudu na aukciji uživo - onlajn, kako biste sebi obezbedili mesta u prvoj klasi, gde vas čeka više komocije.

Uglavnom svi putnici vole četiri sedišta formirana u separe, sa stolom u sredini.

Aplikacija je postala toliko popularna da im nije potrebno da ulažu u marketing, jer se "dobar glas daleko čuje". Oslanjaju se na društvene mreže, šerovanje video snimaka korisnika i preporuku "od usta do usta".

- Gledamo snimke na TikTok-u, kako ljudi đuskaju u vozu, u prvoj klasi; pratimo i tviteraše koji daju svoje preporuke - rekao je Grifini.

BBC dalje piše kako se prodaja karata putem Seatfrog-a odvija od 2018, a firma se toliko uspešna razvila da danas broje 40 zaposlenih.

Štaviše, na dobrom su putu da ove godine zarade 20 miliona funti.

Video: Završen je promotivni period cena voznih karata za brzi voz „Soko“

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>