• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobra saradnja sa Aerodromima Crne Gore, moguće povećanje broja linija iz Niša

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imamo i viziju i za buduće linije koje će povezivati grad, radimo na projektu urbane mobilnosti, rekla je tokom sastanka gradonačelnica

  • 1
Gradonačelnica Niša

Foto: Grad Niš

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski razgovarala je sa Eldinom Dobardžićem, Nebojšom Đokovićem i Slavkom Vukčevićem, članovima Odbora direktora Aerodroma Crne Gore i Mihajlom Zdravkovićem, direktorom Aerodroma Srbije o jačanju regionalne saradnje, razmeni iskustava, povećanju broja putnika i linijama.

Niš je na raskrsnici puteva, što je danas naročito izraženo posebno kroz inicijativu Otvoreni Balkan. To je prilika da bliže sarađujemo, da se ekonomski povezujemo, da imamo zajedničke projekte i u oblasti transporta, saobraćaja. Niški aerodrom se razvija zahvaljujući podršci države.

Dobićemo i produžetak staze, proširenje zgrade terminala, to znači i mogućnost za nove linije, povećanje broja letova na postojećim linijama, nove avio-kompanije i svakako veći kapacitet putnika. Imamo i viziju i za buduće linije koje će povezivati grad, radimo na projektu urbane mobilnosti, rekla je tokom sastanka gradonačelnica.

Eldin Dobardžić, predsednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore istakao je da postoji odlična saradnju sa Aerodromima Srbije, a da je posebno važan aerodroma Кonstantin Veliki u Nišu, čiji razvoj je značajan za čitav region, jer je, kako je rekao, bolje opremljen od aerodroma u Tivtu. Nadamo se da će povećanjem broj putnika biti korisno i za nas i da će putnici koristi Niš kao transfer do aerodroma u Crnoj Gori, rekao je Dobardžić.

Razmenjujemo iskustva o opremi i uslugama, razgovaramo o obnavljanju sezonske linije sa mogućim povećanjem broja sezonskih letova na relaciji Niš-Tivat, budući da je popunjenost letova oko 90 odsto, kao i mogućnostima za avio-liniju Niš-Podgorica, istakao je Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije.

Video: Aplauz na aerodromu za ekipu MUP-a koja ide u Tursku da pomogne

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nn

    9. februar 2023 | 10:59

    Укуцајте у гуглу или идите директно на сајт. За време Ускрса, авиокарта Софија - Ајднховен је 16000дин за Ускрс, а Београд - Ајдховен је 20000дин. Притом је Софија даље од Београда. ГДЕ ИДУ 4000??? Аеродром у Нишу није рентабилан, а Софија јесте? ЗАШТО СТЕ УКИНУЛИ ЛИНИЈЕ ИЗ НИША???? Само сте направили да цео југ Србије нагрне у Софију!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>