• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekspo 2027 biće prava revolucija: "Važniji je od obilaznice, "Beograda na vodi" i brze pruge"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Momirović dodao je da je u poslednjem kvartalu 2022. godine promet stanova u Srbiji iznosio milijardu i dvesta miliona evra

  • 0
Momrović Foto: MUST/Đ.K.

Budući EКSPO 2027 biće prava revolucija na polju nekretnina u našem gradu jer će promeniti perspektivu Beograda, ali i Novog Sada i čitave Srbije, jer je to projekat koji će generisati na samo nove poslove u građevinskoj industriji, već i u sektorima turizma i drugih usluga, izjavio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović nakon dodele Uverenja o položenom stručnom ispitu za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti.

Svake godine imamo preko 3 milijarde evra investicija u infrastrukuturu. Završavamo obilaznicu oko Beograda, Beograd na vodi je sada aktuelan projekat, a uspeli smo i da spojimo dva najveća grada najbržom železnicom u Jugoistočnoj Evropi. Svi ovi podaci značiće vam u vašoj orijentaciji i prepoznavanju novih poslovnih šansi kao budućim agentima za posredovanje u prometu nekretnina. Budući EКSPO 2027 biće prava revolucija na polju nekretnina, jer će u infrastrukturnom smislu „raširiti“ glavni grad i biti jedna veza Beograda sa aerodrom „Nikola Tesla“ koji će utrostručiti broj putnika“,izjavio je ministar Momirović.

Ministar Momirović dodao je da je u poslednjem kvartalu 2022. godine promet stanova u Srbiji iznosio milijardu i dvesta miliona evra, a samo u Beogradu više od 800 miliona evra, dok je prošle godine promet nekretnina iznosio 7,5 milijardi evra.

„Danas je ovde 226 kandidata steklo uverenje o položenom stručnom ispitu za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti i ušlo u jedan potpuno novi segment poslovanja. Više od 50% našeg BDP-a čine usluge, što je svakako i posao kome vi težite. Budući agenti u posredovanju nekretnina ulaze u jedno polje koje je aktuelno i stvara mogućnost za ozbiljnu zaradu i sjajne poteze u karijeri“, zaključio je minsitar Momirović.

Video: Prehrambena industrija je oslonac ove zemlje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>