• 40
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poskupljuje hleb "Sava"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maksimalna maloprodajna cena ubuduće će iznositit 57 dinara, a maksimalna proizvođačka cena 48,88 dinara

  • 40

Odlukom Vlade Srbije hleb Sava će ubuduće koštati 57 dinara, što je 3,5 dinara više nego što je prethodno utvrđena cena.

Maksimalna maloprodajna cena ubuduće će iznositit 57 dinara, a maksimalna proizvođačka cena 48,88 dinara.

- Proizvođači hleba obavezni su da proizvedu i stave u promet hleb od brašna T- 500 u količini od najmanje 30 odsto dnevne proizvodnje svih vrsta hleba. Vekna mora biti najmanje težine 500 grama i napravljena od 370 grama brašna T-500, 7,4 grama soli, 9,25 grama kvastca i 1,48 grama aditiva - piše u Uredbi koju je usvojila Vlada Srbije.

Uredba stupa na snagu dan nakon objavljivanja Službenog glasnika (koji uzgred još nije objavljen) i važiće do 30. juna 2023. godine.

Takođe, najviša ukupna stopa marže, obračunata na neto fakturnu cenu hleba umanjenu za rabate i popuste, iznosi maksimalno 6 odsto.

- Trgovci na malo koji prodaju hleb obavezni su da u strukturi dnevne nabavke svih vrsta hleba imaju najmanje 30 odsto hleba od brašna T- 500. Trgovci na malo koji prodaju hleb, mogu da vrate proizvođaču hleba do 5% (remitenda) od nabavljene količine na dnevnom nivou - navodi se u Uredbi.

Rok plaćanja proizvođaču hleba ne sme biti duži od 20 dana od dana prijema računa za isporučeni hleb.

Video: Svinjska mast sada je postala vruća roba za kojom vlada ogromna potražnja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>