• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Samo za žene starije od 40 godina": Postavio oglas za posao, stigla mu kazna od 7.500 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnik jedne male prodavnice kaže da je samo hteo "nekog sličnog" prethodnoj radnici

  • 0
Laptop, žena posao kancelarija , rad od kuće Foto: Shutterstock

U moru oglasa za posao koji iznenađuju iz dana u dan, našao se i ovaj: naime, Španac Havijer Markos traži pomoćnika za rad u prodavnici, ali po vrlo specifičnim uslovima - mogu da se prijave samo žene starije od 40 godina.

Vlasnik jedne male prodavnice zavesa kaže da je "samo želeo da nađe zamenu za radnicu koja se penzioniše i da je zbog toga hteo nekog sličnog".

Ipak, njegovu nameru nisu svi shvatili kako treba. Reagovala je Inspekcija za rad koja mu je, po osnovu diskriminacije na starosnoj i rodnoj osnovi, uručila paprenu kaznu - u visini od tačno 7.501 evra.

Kako piše britanski Gardijan, Markos je povukao oglas odmah nakon upozorenja iz Inspektorata za rad, ali je uprkos tome - dobio kaznu.

- Nisam imao nameru da bilo koga diskriminišem. Štaviše, želeo sam da ponudim mogućnost za zaposlenje pripadnicama društvene grupe kojima je posebno teško da nađu posao - rekao je Markos i dodao da žene čine većinu njegovih mušterija.

Video: Jedna žena na godišnjem nivou izdvoji do 2.000 evra za higijenske proizvode za menstrualni ciklus

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>