• 7
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović: Cene mleka u radnjama nisu rasle, a pijace ne smeju da budu kanal za neplaćanje poreza

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, poručuje da je Vlada Srbije svesna da "ne možemo ostati imuni na rast cena"

  • 7
mleko Foto: shutterstock.com

Ministar trgovine, Tomislav Momirović, odbacio je danas tvrdnje da je cena mleka u maloprodaji u decembru udvostručena u odnosu na isti mesec godinu dana ranije, ističući da je to "povećanje proizvođačkih cena".

- Nisu cene u maloprodaji mleka porasle za 99 odsto, porasle su proizvođačke cene za toliko. Da nismo štitili stanovništvo merama i ograničenjima, bile bi i u maloprodaji - istakao je on za jednu domaću televiziju.

Momirović dalje poručuje da je Vlada Srbije svesna da "ne možemo ostati imuni na rast cena", ali da je preduzetim merama inflaciju stavila "pod kontrolu".

U tome je Srbija, kako je naglasio, uspela da bude bolja od ostatka Evrope.

- Ne potcenjujemo rast cena. Svesni smo okolnosti. Imamo kontrolu inflacije, i monetarnu i fiskalnu stabilnost - rekao je on i dodao da - posle ukidanja ograničenja za cene nekih vrsta svinjskog i pilećeg mesa - nije došlo do skoka cena.

- Negde je akcijski došlo i do smanjenja cena. Neka građani prate.

Momirović je istakao i da su mere zamrzavanja cena nekih vrsta hrane bile neophodne da bi bio zaštićen standard stanovništva.

- Posle stabilizacije cene na tržištu polako smo pristupili odmrzavanju. Ne smemo da dozvolimo poslovanje u sivoj zoni. Tržišna inspekcija je imala veliku akciju. Dosta je prekršajnih prijava podneto - rekao je i apostrofirao da "pijace ne smeju da budu kanal za izbegavanje plaćanja poreza".

Video: Butkice i kolenice suše se na dragačevskom mrazu: Kineski radnici poprimili naše običaje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dziber iz beograd

    14. februar 2023 | 10:08

    U EU mleko je jeftinije nego u Srbiji

  • Bbsr

    14. februar 2023 | 13:39

    Kako te nije sramota,ministre,da dajes takve izjave!?!?

  • DRagutin

    14. februar 2023 | 16:39

    Eto zašto nije lako biti političar! Pa treba imati želudac da lažeš narod i praviš ga budalom a narod treba da poveruje u te i ovakve priče! Seljak je znači kriv koji dobija po 40-50 din (zavisi od regiona) za 1L kravljeg mleka a ne ostali iza njega koji se debelo ugrađuju u cenu tog njegovog napaćenog rada?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>