• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon šest decenija u porodičnom vlasništvu, "Subway" prodaje biznis?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa više od 40.000 lokacija širom sveta, Subway je danas najveći svetski lanac sendviča

  • 1
Subway sendvici Foto: Shutterstock

Globalni lanac Subway, poznat po svojim slasnim sendvičima, kaže kako razmatra prodavanje biznisa, nakon skoro šest decenija u porodičnom vlasništvu.

Inače, sa više od 40.000 lokacija širom sveta, Subway je danas najveći svetski lanac sendviča.

Podsećamo i da je u novembru 2021. preminuo i poslednji osnivač kultnog lanca brze hrane, a to je Piter Bak. On je svoju početnu investiciju od 1.000 dolara pretvorio u imperiju vrednu više od milijardu dolara.

Subway je osnovan 28. avgusta 1965, u Konektikatu (SAD).

Prema pisanju BBC-ja, firma je godinama brzo rasla, ali se sada suočava sa rastućim troškovima i povećanom konkurencijom. Prodaja Subway-a bi mogla doneti procenu o vrednosti od 10 milijardi dolara, navodi WSJ.

Zapravo, gigant u svetu investicionog bankarstva, JP Morgan, savetuje Subway o potencijalnoj prodaji. Lanac je saopštio da "ne planira da daje nikakva dodatna obaveštenja o ovom procesu" - dok se ne završi, i nije rekao koliko bi to moglo da traje.

S druge strane, ranije ovog meseca, kompanija je objavila rekordnu prodaju drugu godinu zaredom. Takođe je saopštila da je prodaja porasla za 9,2% prošle godine, u poređenju sa 2021. Dodaju i da će "nastaviti da sprovode svoj višegodišnji put transformacije", koji uključuje nove stavke menija i modernizaciju restorana.

Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će odlepiti za njim

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    15. februar 2023 | 20:24

    Ionako ništa ne valja ,katastrofa pogotovo u manjin mestima,pih

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>