• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Završeni radovi u Partizanskoj ulici u Novom Sadu: Novi podvožnjak za modernu prugu

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Radovi u Novom Sadu veoma su zahtevni, a novi podvožnjak građen je zato što stari nije zadovoljavao potrebe brze pruge", rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić

  • 4
Završeni radovi u Partizanskoj ulici Foto: Kabinet gradonačelnika Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem obišao je deo Partizanske ulice u ovom gradu, gde su u zoni podvožnjaka koji je građen za izgradnju brze pruge Novi Sad – Subotica – Kelebija završeni radovi, a ulica je ponovo otvorena za saobraćaj.

Izrazivši zadovoljstvo zbog završetka radova na podvožnjaku, gradonačelnik Đurić se zahvalio predsedniku, Vladi, ministru Vesiću i radnicima na posvećenosti i angažovanju, ističući da je investicija izgradnje pruge jedna od najvažnijih u istoriji Srbije i Novog Sada, te da predstavlja najveći i najznačajniji infrastrukturni projekat u ovom delu Evrope.

- Radovi u Novom Sadu veoma su zahtevni, a novi podvožnjak građen je zato što stari nije zadovoljavao potrebe brze pruge. Partizanska ulica koja faktički prolazi ispod podvožnjaka, jedna je od najfrekventnijih u Novom Sadu, te smo se i mi suočili sa velikim izazovom da, od maja prošle godine, organizujemo saobraćaj. Otvaranje ulice je od velike važnosti za protočnost saobraćaja u Novom Sadu – izjavio je Milan Đurić.

On je objasnio da je u okviru radova na tom delu Partizanske ulice rešen i decenijski problem odvođenja atmosferskih voda, te da se ispod ovog nadvožnjaka više neće skupljati vode nakon većih kiša.

Završeni radovi u Partizanskoj ulici Foto: Kabinet gradonačelnika Novog Sada

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je objasnio da će pešačka i biciklistička staza u Partizanskoj ulici biti završene do kraja meseca, a da se završetak izgradnje brze pruge od Novog Sada do Subotice očekuje do kraja 2024. godine.

- Voz na ovoj pruzi voziće do Budimpešte i ja sam juče sa mađarskim ministrom transporta razgovarao na temu otvaranja graničnih prelaza na železničkim stanicama u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Budimpešti kako bi putnicima bile olakšane procedure - izjavio je ministar Vesić i najavio potpisivanje Ugovora za izgradnju auto puta Beograd – Zrenjanin -Novi Sad, početkom sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Heroes

    15. februar 2023 | 22:36

    Nista bez slikanja

  • нс

    15. februar 2023 | 21:29

    Коначно.

  • jovan

    16. februar 2023 | 05:07

    Jos se hvale da su 10 tak metara nadvoznjaka zavrsili posle skoro godinu dana, sramota!!!! To ozbiljne zemlje rade za nedelju dana.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>