• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna od najuglednijih žena u tehnološkoj industriji povlači se s funkcije: Jutjub dobija novog šefa

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojcicki će ostati upamćena i kao jedna od osnivača kompanije Gugl

  • 0
Suzan Vojčicki, Susan Wojcicki Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Suzan Vojcicki, dugogodišnja direktorka Gugla koja je imala jednu od ključnih uloga u stvaranju kompanije, objavila je da se povlači sa funkcije izvršne direktorke Jutjub-a, nakon što je proteklih devet godina provela na toj poziciji, prenela je danas agencija AP.

U mejlu upućenom zaposlenima Jutjuba, Vojcicki je navela da se povlači sa mesta izvršne direktorka kako bi "započela novo poglavlje sa fokusom na porodicu, zdravlje i lične projekte koji je zanimaju". Ona nije iznela detalje o tome kakvi su joj planovi.

Na poziciji izvršnog direktora naslediće je Nil Mohan, dugogodišnji bliski saradnik.

Iako je postala jedna od najuglednijih žena rukovodilaca u tehnološkoj industriji u kojoj dominiraju muškarci, Vojcicki će ostati upamćena i kao jedna od osnivača kompanije Gugl.

Suosnivačima Gugla Lariju Pejdžu i Sergeju Brinu Vojcicki je iznajmila garažu svog Menlo Parka u Kaliforniji za 1.700 dolara mesečno. Pejdž i Brin, koji su tada imali po 25 godina nastavili su da usavršavaju svoj pretraživač u njenoj garaži pet meseci pre nego što su Gugl premestili u formalniju kancelariju, a kasnije su ubedili svog bivšeg stanodavca da dođe da radi u njihovoj kompaniji.

Gugl je 2006. godine kupio njenu kuću, kao spomenik korenima kompanije čija je vrednost procenjena na 1,2 triliona dolara.

Video: Šta je pokazao startap skener, kakva je naša scena?

(Telergaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>