• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Firma u Srbiji koja prkosi statistici: Tokom krize oni su povećavali proizvodnju i primili 120 novih radnika

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogone ove kompanije danas je obišao i ministar trgovine u Vladi Srbije, Tomislav Momirović

  • 2

Rat u Ukrajini, energetska kriza i inflacija na mnoge kompanije stavili su katanac. Međutim, jedna firma u Srbiji prkosi svim statistikama. Uprkos veoma teškim uslovima poslovanja tokom prethdone godine usled globalne krize u svim sektorima, Valjaonica bakra Sevojno uspela je da ostvari fantastične rezultate. Ukupno izvoze okio 85 odsto svoje proizvodnje, a tokom izazovne 2022. godine u svoje redove primili su 120 novih radnika.

- Planira se povećanje proizvodnje i izvoza. Trenutno imamo zapsolenih 1200 radnika, ali taj broj stalno raste. Konstatno radimo na tazvoju naših kapaciteta i to se prepoznaje na tržištu. Iz Valjaonice bakra u Sevojnu snbedva se skoro kompletna namenska industrija u Srbiji. Ono što nam je jako vaćno jeste energetska efikasnost, tako da je u planu igradnja velike solarne elektrane, izjavio je za RINU Dragan Subotić direktor Valjaonice bakra Sevojno.

Pogone ove kompanije danas je obišao i ministar trgovine u Vladi Srbije, Tomislav Momirović, ističući veliki značaj postojanja ovakvih velikih i uspešnih kompanija u našoj zemlji.

valjaonica sevojno

Foto: Đorđe Кrstić, MUST

- Ovde radi preko 1.000 radi i imaju plate koje se kontinuirano uvećavaju i to je ono što je velika stvar ne samo za Užice i Zlatibroski okrug, već i za čitavu Srbiju. Mi kao minisartvo smo tu da ovakve komapanije dodatno pomognemo, da pružimo podršku prilikom nastupanja na domaćim i inostranim tržištima. Skoro čitava proizvodnja je izvozno orjentisana, što je fenomenalna stvar i zajedničkim snagama ćemo se truditi da ova kompanija bude još uspešnije, naglaso je Momirović.

On dodaje da je ovakva poslovna klima najbolji motiv za mlade stručnjake da ne odlaze iz Srbije, već da zaposlenje traže u svom gradu i svojoj zemlji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rade maksimovic

    17. februar 2023 | 14:18

    Koje krize? Izmisljene da bi podigli cene da bi bogati bili sto bogatiji?

  • Džon Meklejn

    17. februar 2023 | 16:13

    A šta će ministar u firmama kojima ide dobro? Što ne ide među gubitaše da vidi kako da pomogne? Ili je otišao da traži svoj deo....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>