• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvanično: Rusija prodaje Ikeine fabrike, a bila joj je nekad deseto najveće tržište

Vreme čitanja: oko 1 min.

Objekte će dobiti dva domaća kupca, rekao je zamenik ministra trgovine

  • 0
ikea Foto: Shutterstock

Komisija ruske vlade odobrila je prodaju fabrika švedskog proizvođača nameštaja IKEA u Rusiji dvojici lokalnih kupaca, rekao je zamenik ministra industrije i trgovine Viktor Jevtuhov za list Izvestija.

Ove tri fabrike će preuzeti ruski proizvođač kuhinjskih ploča Sloteks i proizvođač drveta Luzales, rekao je zvaničnik. Objekti će nastaviti sa radom, a proizvedenu robu će prodavati domaći maloprodajni objekti.

„Za nas je važno da proizvodni pogoni rade i da se razvijaju i da se sačuvaju radna mesta“, rekao je Jevtuhov. „Novi vlasnici, ako bude potrebno, mogu da računaju na sve moguće mere državne podrške“, rekao je on.

U međuvremenu, vlasnik brenda Inter IKEA Group je citirao Rojters da je proces prodaje predmet obaveznog procesa odobrenja. „Ovaj proces je između vlasti i kompanija koje se prijavljuju. Dogovorili smo se sa potencijalnim kupcima da ne iznosimo detalje u vezi sa njima i integritetom prodajnog procesa“, saopštili su iz kompanije.

Rusija je bila deseto najveće tržište IKEA-e u godini do avgusta 2021. Za taj 12-mesečni period, prodaja je iznosila 1,8 milijardi dolara, ili 4% ukupne maloprodaje kompanije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>