• 53
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić: Traže naše oružje na sajmu u Abu Dabiju

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik je naveo da "naša vojska mora da bude mnogo jača"

  • 53

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, trenutno je u poseti UAE, gde je posetio i Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "IDEX 2023".

Između ostalog, kaže da će Srbija nastaviti da ulaže u odbrambenu industriju, te da kupuje od stranaca, ali i da postoji interesovanje za naše oružje na sajmu u Abu Dabiju.

- Zašto sad naše PASARS-e kupuju svi? Zato što integrišete više oružja u to jedno borbeno oklopno vozilo. Kada na to integrišemo Mistrale i još neke mitraljeze nižeg kalibra, onda je to strahovito moćno oružje. Te integracije sistema se rade svuda i svi hoće da kupuju naše oružje - rekao je Vučić tokom obilaska sajma i dodao da je tamo trenutno prisutno dosta naših kompanija - Jugoimporta SDPR i privatnih.

- Naša vojska mora da bude mnogo jača, naša vojska je neuporedivo snažnija nego što je bila. Ovo ima veze sa odbrambenom industrijom i moramo mnogo novca da uložimo i u odbrambenu industriju i u vojsku.

Predsednik je kazao i kako je sinoć imao razgovore vezano za to, sa ministrom finansija Sinišom Malim i premijerkom Anom Brnabić.

- Gledamo da ne oštetimo nikoga u zemlji, a da drastično podignemo naše operativne i fukncionalne sposobnosti - istakao je.

Inače, "IDEX 2023" je jedan od najvećih i najznačajnijih sajmova gde se prikazuje najnovija oprema, inovacije i tehnologije u međunarodnom sektoru odbrane.

Tokom boravka u Abu Dabiju, predsednik Vučić sastaće se sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, predsednikom UAE, ali i s drugim zvaničnicima.

Video: Vučić: Nastavićemo da ulažemo i pomažemo, stalo nam je do naših ljudi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitanje

    20. februar 2023 | 12:18

    Prvo poboljsajte status ugovoraca.Previse podoficira i oficira ima, a nemaju vojnike.Zasto i mi ne bi dobili posao za stalno ako casno i odgovorno obavljamo duznost?Po ovom pitanju, policija mnogo bolje stoji.

  • Viki

    20. februar 2023 | 11:36

    Srbija i treba da ulaže u odbrambenu industriju jer naša vojska mora biti jaka.

  • Patak

    20. februar 2023 | 12:01

    Treba nastaviti sa ulaganjima u odbrambeni sistem i time cemo osigurati i mir i stabilnost u zemlji

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>